• Lantidra este hormonul ce produce insulină.
  • Din experiment, 70% nu au nevoie de insulină un an, iar 30% trec pragul de cinci ani.
  • FDA speră să înceapă tratamentele pe 14 noiembrie, de ziua mondială a diabetului.

A apărut un nou tratament revoluționar care înlocuiește insulina: lantidra. Aceasta este o veste mare pentru bolnavii de diabet pentru că pacienții nu vor mai avea nevoie de injecții timp de cinci ani.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat tratamentul pentru cei care suferă de diabet de tip 1. Cei care trec prin boală primesc celule pancreatice donate, capabile să producă insulină. Lantidra este primul tratament aprobat pentru persoanele care nu își pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină, conform NewScientist. FDA a luat această decizie pe baza a două studii clinice, în care 30 de participanți au primit între una și trei perfuzii de medicament. Aproximativ 70% dintre aceștia nu au mai avut nevoie să ia insulină timp de un an sau chiar mai mult după perfuzie, iar 30% nu au avut nevoie să o ia timp de peste cinci ani.

Încă nu se știe exact când medicamentul va ajunge în mâinile medicilor din spitale sau poate în viitor, chiar în farmacii, dar cei de la FDA, speră să înceapă tratamentele pe 14 noiembrie, de ziua mondială a diabetului.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Diabetul este o boală cronică ce apare fie atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulină, fie atunci cand organismul nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce. Această boală poate aduce complicații potențiale ca boli de inimă, accidentele vasculare cerebrale, problemele de circulație, care pot duce chiar și la amputații. La nivel mondial în 2019, diabetul a fost cauza directa a 1,5 milioane de decese. În România, potrivit Ministerului Sănătății, 1 din 10 adulți este diagnosticat cu diabet. Peste 50% sunt cei de vârsta a treia.

Citește și