• Un tribunal francez a găsit operatorul feroviar naţional vinovat de neglijenţă după ce un tren care pornea a trecut peste o pisică ascunsă pe şine.
  • Moartea pisicii, numită Neko – care înseamnă ,,pisică” în japoneză – în ianuarie, în gara Montparnasse din Paris, a provocat indignare, iar ministrul de interne, Gérald Darmanin, s-a declarat ,,şocat” .
  • Compania le-a oferit proprietarilor pisicii un bilet gratuit spre Bordeaux drept compensaţie.

Un tribunal francez a găsit operatorul feroviar naţional vinovat de neglijenţă după ce un tren care pornea a trecut peste o pisică ascunsă pe şine. Moartea lui Neko l-a lăsat pe ministrul de interne „şocat” .

Moartea pisicii, numită Neko – care înseamnă ,,pisică” în japoneză – în ianuarie, în gara Montparnasse din Paris, a provocat indignare, iar ministrul de interne, Gérald Darmanin, s-a declarat ,,deosebit de şocat” .

Pasagerii Georgia şi fiica ei de 15 ani, Melaina, au declarat că animalul lor de companie a scăpat din geanta de voiaj şi a dispărut sub un tren de mare viteză în timp ce se pregătea să plece din Paris spre Bordeaux, în sud-vestul Franţei, cu 800 de pasageri la bord, potrivit The Guardian.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

După 20 de minute în care au încercat să convingă personalul să o salveze, trenul a plecat, omorând pisica.

Operatorul feroviar francez, amendă după ce un tren a ucis o pisică

,,Am văzut-o tăiată în două” , a povestit Melaina la vremea respectivă pentru asociaţia 30 Million Friends. ,,Ne-au spus că nu era problema lor, că era doar o pisică şi că ar fi trebuit să o ţinem în lesă” .

SNCF le-a oferit proprietarilor pisicii un bilet gratuit spre Bordeaux drept compensaţie.

Asociaţia a depus o plângere pentru ,,abuzuri grave şi cruzime care au dus la moartea unui animal”.

Această acuzaţie permite o amendă de până la 75.000 de euro (64.000 de lire sterline) şi o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani, dar, în acest caz, un tribunal din Paris a amendat SNCF cu 1.000 de euro pentru ,,neglijenţă”, hotărând că uciderea animalului a fost cauzată ,,involuntar”.

Citește și

Numărul persoanelor bisexuale din America s-a triplat în ultimele trei decenii

SONDAJ. Românii își doresc adoptarea monedei euro. 71% din cetățenii țării noastre vor moneda unică

Spania pune capăt crizei sanitare și elimină măștile de față obligatorii