• Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a ajuns în România.
  • Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, la data de 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov.
  • Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a ajuns în România. Vâlcov este primul condamnat definitiv de renume pe care justiția italiană a decis să îl predea autorităților de la București. Acesta își va ispăși pedeapsa de 6 ani de detenție, pentru corupție.

Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, la data de 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autorităţile din România.

În Italia a fost trimisă o echipă de escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională pentru a-l prelua pe fostul ministru al Finanțelor, dar și fost primar de Slatina, ca să fie adus în țară, încătușat, și trimis în spatele gratiilor.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli. Conform legislaţiei italiene, având în vedere locul predării, a fost atrasă competenţa Curţii de Apel Napoli. Instanţa de executare italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Citește și: