- A apărut ultimul videoclip al lui Prigojin. Acesta își liniștea fanii îngrijorați că nu este mort și o duce bine în Africa.
- Germania a livrat Ucrainei alte 10 tancuri Leopard 1, sisteme de radare și muniție.
- Viktor Orban cere un acord cu Rusia pentru o nouă arhitectură de securitate: „Trăim un moment foarte periculos”.
A apărut ultimul video cu Evgheni Prigojin, înainte de a muri în prăbușirea avionului. Era în Africa și-și liniștea suporterii că este în viață și o duce bine, relatează Reuters.
Advertisment
Astăzi au fost raportate noi atacuri cu drone în Rusia și Ucraina au fost raportate astăzi, în timp ce Zelenski a anunțat o performanță a armatei ucrainene, lovirea unei ținte la o depărtare de 700 km. Germania a livrat Ucrainei alte 10 tancuri Leopard 1, sisteme de radare și muniție în ultimul ajutor militar, iar SUA afirmă că Rusia urmărește să obțină arme și muniții din Coreea de Nord, pentru războiul din Ucraina.
Evgheni Prigojin le spunea tuturor care erau îngrijorați că va fi ucis să stea liniștiți că este bine, este în Africa, dar la o zi sau două mai târziu, avionul lui s-a prăbușit. De asemenea, întârzie foarte mult ancheta. Ba mai mult, oficialitățile ruse nici măcar nu vor să respecte Star Line-urile internaționale și nu lasă compania producătoare din Brazilia să vadă cutia neagră a aparatului, spunând că a fost un zbor intern.
Recomandări
Toată lumea bănuiește cine stă în spatele morții lui Prigojin deoarece Putin nu și-a iertat niciunul dintre adversari și toți sunt ori morți ori în închisoare.
Câte resurse mai are Ucraina
Sunt destul de multe îngrijorări, cu toate că tocmai ieri, Stoltenberg spunea că Ucraina s-a descurcat cu multe peste așteptări. E drept că a îndeplinit doar obiective tactice, dar oricum este departe de-ași îndeplini obiectivele strategice și anume să ajungă la coasta Mării Azov și să rupă în două dispozitivul rusesc din Ucraina. Nu a putut sa facă acest lucru, în primul rând, deoarece nu a primit armele necesare. Ucraina a primit tot ce avea nevoie pentru a primi ofensiva rusă, dar nu și pentru a învinge armata rusă., mai exact, nu a primit aeronave R-16, care n-au ajuns încă în Ucraina.
Astăzi, președintele Zelenski spunea că ar fi nevoie de 160 de aparate, însă cele mai optimistice previziuni duc către 61. De asemenea, Ucraina a cerut câte 300 de tancuri. De exemplu, a primit 71 de tancuri Leopard-2, 31 de tancuri Challenger 2 și vor veni și 31 de tancuri Abrams din SUA. Deci, foarte mult sub ceea ce a cerut.
Zelenski tocmai ce a spus că Ucraina și-a modificat și și-a creat o rachetă care are o rază de acțiune de 700 de kilometri, în condițiile în care SUA nu le-au livrat rachetele balistice pentru sistemele HYMER cerute de mai bine de un an de zile.
Există îngrijorări cu privire la această contraofensivă, care nu mai poate să țină foarte mult. De altfel, peste o lună, din octombrie nici vremea nu o să mai fie chiar atât de favorabilă și este clar că atât Rusia, cât și Ucraina se pregătesc pentru un război pe timp de iarnă și eventual o relansare a ofensivei în primăvara viitoare.
Viktor Orban cere un acord cu Rusia pentru o nouă arhitectură de securitate
Victor Orban, care îl numește pe Putin, „cel mai bun prieten”, repetă aceleași mesaje ale propagandei de la Kremlin, vrea o încetare a focului, ceea ce înseamnă o înghețare a războiului în acest moment. Acest lucru avantajează foarte mult Rusia. Putin are nevoie de o pauză pentru a-și reconsolida armata. De mai multe luni, Rusia pierde din teritorii, nu doar că nu-și atinge obiectivele strategice, nu și le atinge nici pe cele tactice, pentru că nu poate să păstreze părți din cele patru regiuni pe care le-a anexat. Mai mult, în fiecare zi, Rusia este atacată cu drone.
Acest război a testat și unitatea NATO. Am văzut două țări care au ieșit din rând, Ungaria, dar și Turcia. Astăzi, ministrul turc de externe a fost în Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul lui, Lavrov.
Citește și
- Pandemia a inversat tendința de creștere a salariilor. Cristian Hostiuc: „Cei care au nevoie de acești oameni care nu pot fi înlocuiți de roboți trebuie să le să mărească mai mult salariile”
- „Nu a mai rămas nimic”: Furtuna tropicală Idalia a provocat inundații și distrugeri în sud-estul Statelor Unite
- Noul instrument cu inteligență artificială de la Google te salvează dacă întârzii la o ședință sau dacă nu poți lua notițe. Ce funcții are Duet AI
Partenerii noștri