• Premierul României a transmis că Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen.
  • Guvernul României va lua măsuri în cazul în care Austria continuă să își exercite dreptul la veto.
  • Ciolacu: Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis printr-o declarație de presă că Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen și are „o atitudine abuzivă”. Guvernul României va lua măsuri în cazul în care Austria continuă să își exercite dreptul la veto.

„Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru”, a transmis Ciolacu printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul susține că „în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra și noi interesul național și vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră”.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Citește și: