• Tinerii nu au un traseu profesional clar în minte dar au doză mare de încredere în sine, ne arată un studiu efectuat de platforma de recrutare franceză Jobteaser.
  • Noua cercetare ne arată și faptul că acești tineri fac greșeli când vine vorba de aprecierea propriilor competențe și aptitudini.
  • Lavinia Turcanu, expert HR: „Generația Z ajunge la locul de muncă și își dă seama că ori trebuie să depună un efort prea mare sau nu se descurcă pentru că nu au acele abilități”.

Generația Z intră pe piața muncii. Tinerii nu au un traseu profesional clar în minte dar au doză mare de încredere în sine, ne arată un studiu efectuat de platforma de recrutare franceză Jobteaser.

Membri generației Z „au tendința de a fi prea optimiști. Sunt foarte siguri pe ei, ceea ce nu este nici un lucru rău, dar ei nu își cunosc punctele forte sau punctele slabe și nu au idee despre atribuțiile și sarcinile job-ului. Au foarte mare încredere în ei și sunt siguri că se vor descurca” a spus Lavinia Turcanu, expert HR.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Noua cercetare ne arată și faptul că acești tineri fac greșeli când vine vorba de aprecierea propriilor competențe și aptitudini.

„Generația Z ajunge la locul de muncă și își dă seama că ori trebuie să depună un efort prea mare sau nu se descurcă pentru că nu au acele abilități.  Noi încercăm să îi îndrumăm. Spre exemplu, dacă este un job de call center ne uităm dacă au aceste abilități de comunicare, pentru că din cauza acestei încrederi în ei au impresia că au de toate, dar e posibil să nu-i ajute în momentul în care ajung la job și se li se solicită niște abilități pe care nu le au, nu le au învățat sau nu le sunt native”, a mai adăugat Lavinia Turcanu.

Citește și: