• Trump a apărut marți la un tribunal din New York pentru a treia săptămână a unui proces civil.
  • Trump a ales să fie prezent la procesul la care nu este obligat să participe.
  • Fostul președinte s-a folosit de problemele juridice ca instrument de strângere de fonduri pentru campanie.

Donald Trump și-a făcut o apariție voluntară la procesul său civil de fraudă din New York și a folosit-o pentru a se plânge că acesta îi distrage atenția de la campania sa pentru a recâștiga Casa Albă în 2024. Fostul președinte american și favorit la nominalizarea republicană a profitat, de asemenea, de ocazie pentru a critica un ordin de interdicție limitată impus de un judecător din Washington într-un proces penal separat, legat de încercările sale de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020, anunță Reuters.

Trump a apărut marți la un tribunal din New York pentru a treia săptămână a unui proces civil pentru fraudă, care se axează pe acuzații potrivit cărora el și-a umflat averea netă pentru a obține condiții de împrumut mai favorabile.

Ar trebui să fiu în Iowa acum. Ar trebui să fiu în New Hampshire acum”, a declarat Trump reporterilor în afara sălii de judecată, referindu-se la două state importante la începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA. Cu toate acestea, Trump a ales să fie prezent la procesul la care nu este obligat să participe. El a folosit în mod repetat problemele sale juridice ca instrument de strângere de fonduri pentru campanie.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Trump: Discursul meu mi-a fost luat”

Discursul meu mi-a fost luat. Sunt un candidat care candidează pentru o funcție și nu am voie să vorbesc. Aceasta este o dirijare”, a declarat Trump.

Ordinul nu se aplică în cazul civil, deși judecătorul Arthur Engoron, în acest caz, i-a impus anterior un ordin de interdicție lui Trump după ce fostul președinte a atacat un funcționar judiciar într-o postare pe platforma sa Truth Social. Ordinul de interdicție îi interzice lui Trump să vorbească în public despre personalul instanței.

Îmbrăcat într-un costum albastru închis și purtând la rever o insignă cu steagul SUA, Trump a atacat dur administrația Biden și a repetat afirmația sa că acest caz reprezintă o vânătoare de vrăjitoare politică.

Citește și