• „Fingernails” oferă viziunea unei lumi în care dragostea se poate măsura.
  • Un aparat este capabil să stabilească dacă două persoane sunt îndrăgostite.
  • Filmul este o distopie ilustrată într-o epocă fără telefoane mobile.

„Fingernails” de Christos Nikou este o pelicula care a fost prezentată și la Festivalul de Film de la San Sebastian și are la bază idea unui aparat care este capabil să stabilească dacă două persoane sunt îndrăgostite.

„Fingernails” propune un joc de dragoste într-o lume futuristă, dar care seamănă cu cea anilor 1980 deoarece nu sunt telefoane mobile, nu sunt tehnologii avansate, dar există un aparat care poate să măsoare dragostea.

Filmul povestește traseul urmat de protagonista pe nume Anna, jucată de Jessie Buckley, o profesoară șomeră care primește oportunitatea de a lucra la un institut al iubirii. Noul centru este responsabil pentru a determina dacă două persoane sunt îndrăgostite sau nu.

Recomandări

DE LA TABU, LA TABLĂ
ICON OF THE YEAR
HARRIS VS. TRUMP
CÂȚI INFLUENCERI AVEM?
MUSK DONEAZĂ PT TRUMP
CLONAREA ANIMALELOR

În lumea descris în acest film, știința a reușit să găsească formula iubirii adevărate, acolo unde sunt concentrate toate simptomele iubirii. Procedura descrisă în acest film este dureroasă și chiar provoacă reacții negative, dar consecințele pot fi atât de pozitive, încât toate cuplurile din acest film decid să o facă.

Ce ar însemna dragostea dacă ar putea fi măsurată

S-ar putea să trăim deja epoca asta, cel puțin la nivel figurativ. Regizorul acestui film, spune că ideea i-a venit din cauza modului în care oamenii se întâlnesc acum în lumea modernă.

Ce se întâmplă însă dacă procentul dezvăluie că unul dintre cei doi este îndrăgostit, iar celălalt nu? Aceasta este propunerea filmului, care a fost lansat de Apple TV și ne invită să medităm la felul în care ne raportăm la dragoste. Știu că până acum drept intangibilă și imposibil de măsurat.

Citește și: