• G7 este format din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite, precum şi Uniunea Europeană.
  • Noul cod va include 11 puncte și va oferi „îndrumări voluntare” pentru dezvoltatorii de sisteme A.I. generative.
  • Companiile care aderă la codul de conduită vor publica rapoarte despre capabilitățile dar și despre utilizarea greșită a sistemelor A.I.

Eforturile de reglementare a tehnologiilor bazate pe inteligență artificială continuă, iar azi va fi publicat proiectul unui cod de conduită pentru companiile dezvoltatoare de A.I., totuși codul va avea caracter orientativ, nu va fi obligatoriu, scrie Reuters.

Autorii sunt cele mai dezvoltate state ale lumii, respectiv Grupul G7, din care fac parte Germania, Italia, Canada, Franța, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite. Acest efort de a dezvolta un cod de conduită pentru companiile care produc inteligența artificială a început în mai, anul acesta, și acum a ajuns în punctul în care poate fi definitivat și azi. Țările G7 vor publica proiectul acestui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sistemele de inteligență artificială.

Codul va fi voluntar

Obligațiile vor fi voluntare, adică cei care adoptă acest cod de conduită nu vor fi obligați să îl implementeze. Totul va fi absolut benevol, dar sunt niște reglementări, încă o dată voluntare, destul de bine definite.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES

Companiile vor trebui să publice rapoarte detaliate în mod regulat, capacitățile, limitările, dar chiar și utilizarea greșită a inteligenței artificiale. Este vorba despre sisteme de inteligență artificială generative, deci cele mai avansate. De asemenea, ele vor trebui să dezvolte și să investească în controale de securitate solide. Este vorba despre o reglementare de bun simț, putem să îi spunem așa, care probabil că va fi adoptat, pentru că este și în interesul acestor companii să arate publicului că sunt responsabile pentru ceea ce fac.

Citește și: