• Creierul este unul dintre cele mai importante oragane umane, găzduind miliarde de neuroni.
  • Stratul exterior al creierului se subțiază, pe măsură ce îmbătrânești.
  • Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțină dopamină și serotonină.

Creierul este unul dintre cele mai importante oragane umane, care găzduiește miliarde de neuroni.
Pe măsură ce îmbătrânești, stratul exterior al creierului se subțiază. Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțină dopamină și serotonină, arată o analiză The Economist.

Pe măsură ce înaintezi în viață, cortexul celebral, care este stratul exterior al creierului, se subțiază. Acest lucru este vizibil, în special, în lobul frontal și hipocamp, care sunt importante pentru emoțiile memoriei și navigație. Materia ta albă se micșorează iar creierul generează mai puțini mesageri chimici, precum dopamina și serotonina, care duc la procesarea cognitivă mai lentă.

Ce se întâmplă cu creieruul uman după moarte?

În urma decesului unui pacient care a suferit un atac de cord, neurologii străini au descoperit modificarea unei benzi specifice de unde cerebrale, implicate în funcții cognitive înalte, precum concentrarea viselor și recuperarea memoriei.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Chiar înainte de a muri, creierul tău își poate aminti evenimente importante din viață, ceea ce ar putea explica de ce cei care au experiențe de moartă iminentă raportează raportează că și-au văzut viețile trecând prin fața lor. Iar creierul tău nu încetează să funcționeze, nici dacă ești mort.

Citește și