• Brațul robotizat l-a prins și i-a împins corpul de banda transportoare, zdroindu-i fața și pieptul.
  • Bărbatul a fost dus la spital, dar mai târziu a murit.
  • Robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor cu ardei și transferarea lor pe paleți. 

Un bărbat a murit zdrobit de un robot în Coreea de Sud, după ce nu a reușit să-l diferențieze de cutiile cu alimente pe care le manipula, spun rapoartele. Incidentul a avut loc când bărbatul, un angajat al companiei de robotică în vârstă de 40 de ani, inspecta robotul, anunță BBC.

Brațul robotizat, care l-a încurcat pe bărbat cu o cutie de legume, l-a prins și i-a împins corpul de banda transportoare, zdroindu-i fața și pieptul, a declarat agenția de presă sud-coreeană Yonhap. Bărbatul a fost dus la spital, dar mai târziu a murit.

Potrivit Yonhap, robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor cu ardei și transferarea lor pe paleți. Bărbatul verificase operațiunile senzorului robotului înainte de testarea acestuia la uzina de sortare a ardeiului din provincia Gyeongsang de Sud, programată pentru 8 noiembrie, adaugă agenția, citând poliția.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE
DISNEY SI WARNER SE ALIAZĂ

Testul fusese planificat inițial pentru 6 noiembrie, dar a fost amânat cu două zile din cauza problemelor cu senzorul robotului. Bărbatul, un muncitor de la compania care a fabricat brațul robotizat, efectua controale la mașină până târziu în noaptea de miercuri, când acesta a funcționat defectuos.

Într-o declarație după incident, un oficial de la Complexul Agricol de Export Donggoseong, care deține fabrica, a cerut instituirea unui sistem „precis și sigur”. În martie, un bărbat sud-coreean în vârstă de 50 de ani a suferit răni grave după ce a fost prins de un robot în timp ce lucra la o fabrică de piese auto.

Citește și