• Întâlniri cu artiști, vizite personalizate, expoziții și dialoguri fac parte din program.
  • Un podcast despre istoria muzeului poate fi ascultat pe toate platformele sale.
  • Din decembrie, muzeul reia aceasta tradiție, invitând două figuri ale creației contemporane.

Luvrul a fost timp de secole reședința regilor Franței. Din timpul medieval, până la reședință somptuoasă unde a văzut lumina zile Regele Soare, fiecare generație l-a extins și l-a îmbogățit. Regele Soare s-a mutat la Versailles, iar Revoluția Franceza l-a transformat în muzeu, în 1793. Muzeul Luvru își celebrează  anul acesta 230 de ani de existență.

Între 2023 și 2030, celebra instituție pariziană a programat diverse evenimente, întâlniri, expoziții, parteneriate… Muzeul își dorește să facă legătura între trecut și prezent, acordând un loc special artiștilor contemporani care își propun să ne facă să redescoperim Luvrul din alte perspective – arhitectura, istoria și comorile sale, cum nu le-am văzut niciodată, scrie Sortir a Paris.

În prima parte a secolului XIX, Luvrul era un atelier pentru artiști. Din decembrie, muzeul reia aceasta tradiție, invitând două figuri ale creației contemporane. Kader Attia și Elizabeth Peyton, care se instalează într-un atelier din palat și participă la toată programarea acestuia.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Cu ocazia reeditării Dialogues du Louvre a lui Pierre Schneider, muzeul l-a invitat pe Hans Ulrich Obrist să preia firul istoriei. Acest critic și curator de expoziție a invitat 11 artiști contemporani din generații diferite la o plimbare personală pe coridoarele muzeului. Fiecare artist și-a definit călătoria și își oferă povestea de artă și moștenire, evocând spațiile muzeului. Până în 9 decembrie 2023, în fiecare sâmbătă la ora 11:00, un artist te invită să îl însoțești într-o vizită personală pe culoarele Luvrului.

Citește și