• SUA și alte state vor să accelereze fuziunea nucleară ca sursă de energie ecologică.
  • Fuziunea nucleară generează energie curată prin contopirea atomilor de hidrogen.
  • Kerry vizează limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Statele Unite vor colabora cu alte guverne pentru a accelera eforturile de a face din fuziunea nucleară o nouă sursă de energie fără emisii de dioxid de carbon, a declarat marți John Kerry, emisarul american pentru climă, potrivit AP.

Fuziunea nucleară contopește doi atomi de hidrogen pentru a produce un atom de heliu, precum și cantități mari de energie, care ar putea fi folosite pentru a alimenta mașini și pentru a încălzi și răci casele.

„Colaborarea și schimbul de cunoștințe sunt esențiale pentru a începe să accelerăm ceea ce încercăm să facem. Și sunt vitale pentru a aborda împreună provocările științifice și inginerești care ne așteaptă. Prin urmare, bazându-mă pe o viziune veche de un deceniu, am plăcerea de a anunța Planul de angajament internațional al SUA pentru energia de fuziune”, a declarat John Kerry, emisar al SUA pentru climă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Cercetătorii încearcă de decenii întregi să controleze reacția care alimentează soarele, o provocare dată de temperaturile și presiunile extreme. Kerry își propune să accelereze acest efort pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială, un obiectiv global: „Această strategie identifică cinci domenii de activitate care ne vor ajuta să realizăm promisiunea acestei tehnologii. Și acestea sunt: cercetare și dezvoltare, lanțul de aprovizionare și piața, reglementarea, forța de muncă și educația și implicarea. Și acesta este un apel la acțiune, oameni buni”.

Citește și