- Datele noastre digitale rămân la site-uri și după moartea noastră.
- El Pais: Avem nevoie de un testament digital.
- Accesarea unui cont fără permisiunea este ilegală în multe țări.
Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă cu mesajele, pozele și documentele de pe device-uri sau din conturile tale – după ce mori?
Advertisment
Publicația din Spania – El Pais – a deschis discuția: E nevoie de un testament digital sau de ștergerea sau criptarea lor, de la un capăt la altul, astfel încât nimeni, nici măcar furnizorul de servicii, să nu poată accesa conținutul.
Asta pentru că viețile noastre digitale sunt o extensie a vieții noastre – încărcate de amintiri, date personale și conexiuni sociale. Vor exista lucruri pe care dorim să le lăsăm în amintirile noastre, dar altele pe care dorim să rămână inaccesibile și să plece cu noi
Recomandări
Legislația actuală, din toată lumea, nu e adaptată suficient pentru noua paradigmă.
Accesarea unui cont fără permisiunea explicită este ilegală în multe locuri, indiferent de bunele intenții. Acest lucru nu numai că îi pune pe cei dragi într-o situație dificilă, dar ridică și întrebări etice cu privire la confidențialitate și la proprietatea asupra informațiilor digitale post-mortem.
Citește și
- Cuvinte pe care le-ai pronunțat greșit în 2023. Lista realizată de Babel
- Peste 10 milioane de persoane s-au înregistrat pe X în decembrie, spune CEO-ul companiei. Câți bani ar putea pierde din publicitate
- Arta lui Rembrandt, „prea explicită” pentru 2023. Site-urile caselor de licitații ascund lucrarea „Patul francez”
Partenerii noștri