• Lauretta a descoperit o piatră triunghiulară interesantă, despre care a spus că, conține ceva ce nu mai văzuse până acum într-un meteorit.
  • Analiza de laborator caută alte molecule și compuși importanți pentru viața pe Pământ, cum ar fi aminoacizi, lipide, zaharuri și bazele codului genetic, a spus Lauretta
  • NASA a ales să trimită o sondă lui Bennu, în parte, deoarece este potențial cel mai periculos asteroid din sistemul solar.

Cum s-au transformat o grămadă de molecule în acest lucru pe care îl numim viață, este, fără îndoială, cea mai mare întrebare din știință. Este, de asemenea, un motiv important pentru care NASA a trimis o navă spațială robotică, OSIRIS-REx, într-o călătorie de mai mulți ani în jurul Soarelui pentru a colecta material de la un asteroid antic numit Bennu și apoi să-l aducă înapoi pe Pământ.

Luni, comunitatea științifică a primit prima descriere a acestor materiale prețioase, exotice, descoperită de Dante Lauretta, la întâlnirea din toamnă a Uniunii Geofizice Americane din San Francisco, scrie Washington Post.

Lauretta, un om de știință de la Universitatea din Arizona, a prezentat o listă lungă de molecule interesante, inclusiv organice pe bază de carbon, în pietricelele preluate de la Bennu. Ele vor aduce lumină asupra blocurilor moleculare ale sistemului solar și „poate – încă faza incipientă – poate perspective noi asupra originii vieții”.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Această analiză abia a început. Echipa nu a lansat încă o lucrare științifică oficială. În prelegerea sa, Lauretta a menționat o piatră triunghiulară interesantă, de culoare deschisă, despre care a spus că, conține ceva ce nu mai văzuse până acum într-un meteorit.

„Este un mister. Ce este acest material?”

Într-un interviu după prelegere, Lauretta a spus că aproape 5% din eșantion este carbon. „Aceasta este o probă foarte bogată în carbon – cea mai bogată pe care o avem în tot materialul nostru extraterestru. (…) Încă descoperim chimia organică complexă, dar pare promițător să înțelegem cu adevărat: au livrat acești asteroizi bogați în carbon molecule fundamentale care ar fi putut continua să contribuie la originea vieții?”

NASA a ales să trimită o sondă lui Bennu, în parte, deoarece este potențial cel mai periculos asteroid din sistemul solar. Orbita sa în jurul Soarelui este similară cu cea a Pământului. La fiecare șase ani, roca, care are aproximativ trei zecimi de milă în diametru (nu suficient de mare pentru a produce un impact la nivel de extincție) traversează calea orbitală a planetei noastre.

Citește și