• Persoanele arestate aparțin mișcării islamiste.
  • Din 13 octombrie a fost activat cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate, « alertă atentat »
  • Arestările au avut loc „în urma unor elemente potențial îngrijorătoare” , a declarat o altă sursă apropiată dosarului.

Cinci persoane au fost arestate vineri, 22 decembrie, în Meurthe-et-Moselle, în vestul Franței. Suspecții au fost plasați în custodia poliției de către serviciile de informații, în cadrul unei anchete deschise pentru asociere criminală teroristă, a indicat Parchetul Național Antiterorism.


Arestările au avut loc „în urma unor elemente potențial îngrijorătoare” , a declarat o altă sursă apropiată dosarului. Potrivit unei a treia surse, persoanele arestate aparțin mișcării islamiste.

Subdirecția Antiteroristă a Poliției Judiciare și Direcția Generală de Securitate Internă s-au ocupat de această anchetă.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ


Arestările au loc în momentul în care ministrul de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut prefecților „să mențină o vigilență extremă” cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Bobotează, din cauza „nivelului foarte ridicat de amenințare teroristă ”.


Din 13 octombrie și uciderea lui Dominique Bernard, profesor dintr-un liceu din Arras, înjunghiat de un fost elev radicalizat, Franța a activat cel mai înalt nivel al sistemului Vigipirate. Activarea nivelului de « urgență atentat » a avut loc și într-un context internațional marcat de războiul dintre Israel și Hamas, declanșat de un atac sângeros fără precedent comis de mișcarea islamistă palestiniană pe 7 octombrie pe pământul israelian din Gaza.

Citește și