• Macron a spus într-un discurs televizat că 2024 va fi anul „mândriei și speranței franceze”.
  • Macron a căutat să-i înveselească pe francezi după un an marcat de războaie și crize.
  • 90.000 de polițiști și 5.000 de soldați vor fi dislocați în Franța în timpul evenimentelor de Anul Nou.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că 2024 va fi anul „mândriei și speranței franceze”, marcate de Jocurile Olimpice de Vară de la Paris și redeschiderea Catedralei Notre Dame după incendiul devastator, scrie Reuters.

Doar o dată într-un secol găzduiești Jocurile Olimpice și Paralimpice, doar o dată într-un mileniu reconstruiești o catedrală”, a spus Macron. „2024, anul determinării, al alegerilor, al recuperării, a mândriei. Pe scurt, un an al speranței”.

Macron a vorbit într-un discurs televizat înaintea evenimentelor de Anul Nou, în timpul cărora 90.000 de polițiști și 5.000 de soldați vor fi dislocați pentru a asigura securitatea într-o perioadă marcată de o „mare amenințare teroristă”, după cum a numit-o guvernul.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Franța va continua să se „reînarmeze” atunci când vine vorba de probleme de securitate, dar va stimula și educația publică și coeziunea socială, a spus Macron.

Macron a căutat să-i înveselească pe francezi după un an marcat de războaie și crize, precum și de protestele față de reforma pensiilor și a violențelor stradale în urma evenimentului tragic în care poliția a ucis un adolescent într-o stație din Paris.

Citește și