• Artista Agnieszka Pilat a învățat câinii roboți creați de Boston Dynamics să picteze.
  • National Gallery of Victoria găzduiește un grup de rezidenți – 3 roboți Boston Dynamics.
  • Inginerii de la Boston Dynamics au învățat-o pe Pilat cum să folosească câinii Spot.


Artista Agnieszka Pilat a învățat câinii roboți creați de Boston Dynamics să picteze, iar aceștia au fost recompensați cu o rezidență de patru luni la Galeria Națională din Victoria, în Melbourne.
Inginerii de la firma de robotică Boston Dynamics au învățat-o pe Pilat cum să folosească câinii roboți numiți Spot.

Agnieszka Pilat crede că vom vedea ceea ce ea numește „portrete eroice ale mașinilor” – reprezentări de artă ale tehnologiei care a eliberat lumea modernă de munca zdrobitoare pentru suflet și oase pe care o suportau părinții și bunicii noștri.


Picturile lui Pilat – în special cele care îl înfățișează pe Spot, câinele robot al Boston Dynamics – sunt căutate de colecționarii din Silicon Valley, atrași de valorizarea tehnologiei, o alternativă binevenită la demonizarea tradițională a lumii artificiale de către artiști.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Lucrările lui Pilat sunt inspirate de artiști precum Da Vinci și Warhol, și încorporează realitatea augmentată pentru a evidenția modul în care tehnologia ne modelează percepțiile. Unul dintre tablourile ei a apărut în
continuarea filmului Matrix, lansat anul trecut, ca o reprezentare a artei viitorului.

,,Indignarea morală creștea în mine…”

„Am fost de-a dreptul șocată”, spune ea pentru Reason. „Nu mi-am dat seama că oamenii încă mai cred că socialismul sau comunismul sunt o idee bună. Indignarea morală creștea în mine și, de asemenea, sentimentul că trebuie să protejez America spunându-le oamenilor ce înseamnă cu adevărat.”

La scurt timp după ce a ajuns în State, Pilat a dat peste munca unui alt imigrant est-european: Ayn Rand. Deși nu a devenit obiectivistă, Pilat a reacționat visceral la insistența lui Rand că „ai dreptul și obligația morală față de tine însuți de a avea un scop și de a munci pentru acest scop cât de mult poți”.

Citește și