• Oamenii de știință chinezi au creat o variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul și are o rată de mortalitate de 100% la șoareci.
  • 8 rozătoare infectate cu patogenul au murit „în mod surprinzător” în decursul a 8 zile.
  • Criticii studiului spun că „această nebunie trebuie oprită înainte să fie prea târziu”.

Oamenii de știință chinezi fac experimente cu o nouă mutație de coronavirus, care este 100% letală la șoareci, deși există îngrijorări că un asemenea studiu ar putea provoca o nouă pandemie, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință din Beijing – care sunt legați de armata chineză – au clonat un virus asemănător coronavirusului găsit la pangolini, cunoscut sub numele de GX_P2V și l-au folosit pentru a infecta șoarecii.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Șoarecii au fost „umanizați”, adică au fost proiectați pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua modul în care virusul ar putea reacționa la oameni.

Fiecare rozătoare care a fost infectată cu agentul patogen a murit în opt zile, lucru pe care cercetătorii l-au descris ca fiind „surprinzător” de rapid.

Echipa a fost, de asemenea, surprinsă să găsească niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor – sugerând că virusul, în ciuda faptului că este legat de Covid, se înmulțește și se răspândește prin corp într-un mod unic.

Într-o lucrare științifică care nu a fost încă publicată, ei au avertizat că descoperirea „subliniază un risc de propagare a GX_P2V în oameni”.

Citește și