• Documentele instanței au fost depuse miercuri în Santa Fe, New Mexico, ca răspuns la acuzarea sa pentru moartea Halynei Hutchins.
  • Actorul a cerut procurorului districtual din New Mexico „să păstreze toate probele” legate de caz.
  • Baldwin a fost acuzat pentru a doua oară vineri pentru împușcarea mortală a directorului de imagine în vârstă de 42 de ani.

Alec Baldwin a răspuns la noua acuzație de omucidere involuntară împotriva sa din cauza morții unui producător pe platoul de filmare al filmului Rust – cerând un „proces rapid”. Documentele instanței au fost depuse miercuri în Santa Fe, New Mexico, ca răspuns la acuzarea sa pentru moartea Halynei Hutchins, care a murit după ce un pistol de recuzită ținut de Baldwin a explodat pe platourile de filmare în octombrie 2021, scrie Sky News.

„Domnul Baldwin are dreptul la o soluționare echitabilă și rapidă a acuzațiilor pentru a minimiza defăimarea și suspiciunea publică și pentru a evita pericolele de a-și dovedi nevinovăția, care apar adesea după întârzieri îndelungate în urmărirea penală”, se arată în actele instanței.

El a cerut, de asemenea, procurorului districtual din New Mexico „să păstreze toate probele” legate de caz și să prezinte o listă scrisă „cu toți martorii pe care procurorul intenționează să-i cheme la proces”.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Baldwin a fost acuzat pentru a doua oară vineri pentru împușcarea mortală a directorului de imagine în vârstă de 42 de ani.
Toate acuzațiile penale au fost renunțate în aprilie anul trecut, pe baza dovezilor că ciocanul – partea unui revolver care este trasă înapoi pentru a construi avânt înainte de a trage – ar fi putut fi modificată, permițând să fie împușcat fără a fi apăsat trăgaciul.

Autoritățile au început ulterior să se gândească dacă să depună o acuzare în lumina noilor analize care se bazau pe piese de schimb pentru a reasambla pistolul după ce acesta a fost spart în timpul testelor FBI. Actorul de la Hollywood în vârstă de 65 de ani a insistat că a tras ciocanul înapoi, dar nu a apăsat pe trăgaci.

Cu toate acestea, o nouă expertiză a pus la îndoială contul actorului. Noile teste criminalistice au concluzionat că ar fi trebuit să apese pe trăgaci pentru a trage cartușul. Noul raport spunea: „Având în vedere testele, constatările și observațiile raportate aici, trăgaciul a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient pentru a elibera ciocanul complet armat sau retras al revolverului de probe”.

Citește și