• Articolul actorului în vârstă de 69 de ani a fost titrat: „iubesc vehiculele electrice – şi am fost unul dintre primii care au adoptat aceste vehicule. Dar mă simt din ce în ce mai mult înşelat”.
  • Atkinson a scris că vehiculele electrice sunt un pic lipsite de suflet”.
  • El a criticat utilizarea bateriilor litiu-ion ale acestora.

Mr Bean a fost citat în Camera Lorzilor, în timpul şedinţei comisiei pentru mediu şi schimbări climatice. Grupul de reflecţie Green Alliance şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la principalele obstacole cu care se confruntă guvernul în încercarea sa de a elimina treptat maşinile pe benzină şi diesel înainte de 2035 şi a declarat că un comentariu al starului, publicat în iunie 2023, a fost dăunător cauzei, scrie Sky News.

Articolul actorului în vârstă de 69 de ani a fost titrat: „iubesc vehiculele electrice – şi am fost unul dintre primii care au adoptat aceste vehicule. Dar mă simt din ce în ce mai mult înşelat”.

Atkinson a scris că vehiculele electrice sunt un pic lipsite de suflet” şi a criticat utilizarea bateriilor litiu-ion ale acestora. El a sugerat soluţii cum ar fi păstrarea de către şoferi a aceleiaşi maşini pentru perioade mai lungi de timp şi utilizarea sporită a combustibilului sintetic, care ar anula nevoia de vehicule electrice, spunând: Din ce în ce mai mult, am sentimentul că luna de miere cu maşinile electrice se apropie de sfârşit, iar acesta nu este un lucru rău.”

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Actorul, care s-a descris ca fiind o persoană care se pricepe la maşini”, fiind diplomat în inginerie electrică şi electronică, a declarat că şi-a sfătuit prietenii să nu se dea în vânt deocamdată” pentru vehiculele electrice, cu excepţia cazului în care au un vehicul diesel vechi.

The Guardian a publicat săptămâna următoare un răspuns din partea lui Simon Evans, redactor-şef adjunct, care a încercat să demonteze afirmaţiile lui Atkinson.

Citește și: