• Administrația Nicușor Dan a blocat dezvoltările imobiliare.
  • S-au înregistrat scăderi ale autorizațiilor de construire în zone precum București și centrul țării.
  • În Moldova și Dobrogea, însă, numărul de autorizații de construire a crescut.

Numărul de autorizații de construire pentru sectorul rezidențial a scăzut în ianuarie anul acesta. Se continuă astfel o tendință de scădere a volumului de construcții de case și apartamente, care a început în 2022 și s-a continuat și în 2023. S-au înregistrat scăderi ale autorizațiilor de construire în zone precum București și centrul țării. În Moldova și Dobrogea, însă, numărul de autorizații de construire a crescut.

„Administrația Nicușor Dan a blocat dezvoltările imobiliare. Nu este în regulă nici să se dezvolte haotic, fără niciun plan, fără niciun fel de drum, cum am văzut, dar nici să blochezi absolut tot, cum s-a întâmplat în București. În alte orașe și în București, au crescut foarte mult costurile pentru materiale de construcții, energia. Proiectele noi au fost puse pe hold”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

În anul 2023 s-au eliberat 34.646 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 20,6% faţă de anul 2022. Scăderi s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare. În luna decembrie 2023 s-au eliberat 2.550 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (-5,6% faţă de luna noiembrie 2023), cu o suprafaţă utilă totală de 786.693 mp (+24,3%).

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
PREVIZIUNILE LUI MUSK
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE

Citește și