• Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
  • Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.
  • Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este programată să înceapă în săptămâna viitoare.

Calendarul aprobat de Ministerul Educației stabilește următoarele date și probe:

– Luni, 4 martie: Proba scrisă la Limba și literatura română
– Marți, 5 martie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
– Miercuri, 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
– Joi, 7 martie: Proba scrisă la Limba și literatura maternă
Rezultatele simulării vor fi comunicate pe 15 martie, oferind elevilor și părinților o privire asupra performanțelor și posibilelor direcții de îmbunătățire.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cum se desfășoară simularea la Bacalaureat

Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, la expirarea celor trei ore acordate redactării lucrării scrise, elevii predau lucrările în stadiul în care se află, fără a depăși timpul stabilit. Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Citește și