• Compania spune că este puțin probabil ca producția de automobile să fie reluată înainte de săptămâna viitoare.
  • Întreruperea ar putea să o coste în intervalul de nouă cifre de euro”.
  • Tesla vrea să dubleze dimensiunea fabricii sale din Germania – un plan căruia i se opun unii ecologiști.

Elon Musk a declarat că un presupus atac care a oprit producția la fabrica de automobile Tesla din Berlin a fost o prostie”. Un grup de activiști de extremă-stânga susține că a vizat situl din cauza cantității de resurse și de forță de muncă pe care o folosește, scrie BBC.

Compania spune că este puțin probabil ca producția de automobile să fie reluată înainte de săptămâna viitoare, iar întreruperea ar putea să o coste în intervalul de nouă cifre de euro”. Tesla vrea să dubleze dimensiunea fabricii sale din Germania – un plan căruia i se opun unii ecologiști.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Musk a folosit expresia germană extrem dumm” – extrem de prost – pentru a descrie ținta site-ului. Aceștia sunt fie cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ, fie sunt marionete ale celor care nu au obiective ecologice bune”, a scris el. Într-o scrisoare publicată online, activiștii care se autointitulează Volcano Group au declarat că au sabotat producția.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Un stâlp de electricitate din apropierea fabricii a luat foc, provocând întreruperi de curent în fabrică și în orașele din apropiere.

Tesla a precizat că muncitorii au fost trimiși acasă, dar clădirea sa se află într-o stare sigură”. Incendiul nu a atins fabrica producătorului de automobile electrice, dar a ars un pilon de electricitate și fire de înaltă tensiune.

În scrisoarea în care revendică responsabilitatea pentru atac, Grupul Volcano a declarat că a sabotat Tesla pentru că a consumat resurse și forță de muncă.

De asemenea, a acuzat Tesla că a contaminat apele subterane și a folosit cantități uriașe de apă potabilă.

Poliția statală a declarat pentru BBC că analizează în prezent scrisoarea. Statul de drept va reacționa la un astfel de act de sabotaj cu cea mai mare severitate”, a declarat ministrul de interne al landului Brandenburg, Michael Stuebgen, după ce atacul a avut loc marți dimineață.

Citește și