• Un judecător federal a respins joi încercarea lui Donald Trump de a respinge cazul său penal privind documentele clasificate.
  • Cazul implică cutii de documente, unele clasificate, pe care Trump le-a dus la proprietatea sa din Mar-a-Lago când a părăsit Casa Albă.
  • Trump este acuzat separat, într-un caz federal la Washington, de conspirație pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020.

Un judecător federal a respins joi o tentativă a lui Donald Trump de a respinge cazul său penal privind documentele clasificate și a părut sceptic în timpul orelor de pledoarii cu privire la un alt efort de a anula urmărirea penală înainte de proces.

Judecătorul districtual american Aileen Cannon a emis o ordonanță de două pagini în care a spus că, deși echipa lui Trump a adus „diverse argumente care merită o analiză serioasă”, nu merita o respingere a acuzațiilor, scrie AP. Cazul implică cutii de documente, unele clasificate, pe care Trump le-a dus la proprietatea sa din Mar-a-Lago când a părăsit Casa Albă.

Cannon, care a fost numită în magistratură de fostul președinte, a lăsat să se înțeleagă în timpul celor peste trei ore și jumătate de pledoarii că este reticentă în a respinge unul dintre cele patru dosare penale împotriva prezumtivului candidat republican la președinția din 2024. Ea a spus la un moment dat că o respingere a acuzării ar fi „greu de realizat” și că ar fi un pas ” extraordinar” să se anuleze o lege din Espionage Act care stă la baza majorității capetelor de acuzare împotriva lui Trump, dar despre care avocații acestuia susțin că este neconstituțional.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Trump este acuzat separat, într-un caz federal la Washington, de conspirație pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020.

Citește și