• București înregistrează pierderi anuală de 6,35 mil. din cauza poluării.
  • Centura Verde București-Ilfov propune reîmpădurirea.
  • În ultimele 12 luni, în Ilfov au fost tăiați peste jumătate de milion de arbori.

Centura Verde București-Ilfov este înscrisă ca amendament în noul Cod Silvic, la un an după ce a fost înaintată Parlamentului. De ani buni, Bucureștiul este în top 3 al celor mai poluate capitale din UE.

În contextul poluării dramatice din București și al tăierilor îngrijorătoare de păduri din jurul Capitalei, peste 150 de organizații neguvernamentale, s-au unit sub umbrela Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde pentru a reda Capitalei aer curat, sănătate și viitor.

„Inițial, demersul s-a desfășurat într-o manieră foarte rapidă, suspect de rapidă, în sensul în care am trecut de toate comisiile Senatului. Apoi, de plenul Senatului cu unanimitate de voturi, după care am trecut de Comisiile Camerei Deputațiilor cu unanimitate de voturi și în ultimele șase luni de zile, ne-am împotmolit, practic, la ultima Comisie, cea de agricultură, unde lucrurile au tot trenat și din această cauză, practic, am fost ajunși din urmă de noul Cod Silvic”, a explicat Alex Găvan, fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, pentru Aleph News.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Am reușit să readucem parlamentari de la toate partidele, care au acceptat să fie autori ai acestor amendamente pe care noi le-am transpus în noul Cod Silvic, însemnând că fostul ministru al Mediului este autor, actualul ministru al Mediului este autor, președintele Senatului este autor. Deci, am reușit, într-adevăr să convingem politicienii că aerul nu are culoare politică, nu ține cont de câți bani avem în cont și în același timp nu ține cont de granițe administrative”, a adăugat Alex Găvan.

Citește și