• Ministrul propus pentru Afacerile Interne, Marcel Vela, a primit, azi, aviz negativ în comisia de specialitate din Parlament
  • Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră
  • Ministrul propus pentru Afacerile Interne nu este singurul din Guvernul Orban 2 care a primit aviz negativ

Propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, Marcel Vela a fost avizat negativ de membrii Comisiei de Apărare. Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră în comisie.

„Ştiu că votul este politic, dar ţineţi cont că împreună putem face proiecte legislative utile pentru România”, a spus Marcel Vela la ieşire din Comisie.

Marcel Vela nu este singurul ministru din Guvernul Orban 2 respins după audieri. Florin Cîţu de la Finanţe şi Costel Alexe de la Mediu au primit, de asemenea, aviz negativ.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Primul ministru care primeşte aviz pozitiv, Nicolae Ciucă trece de Comisia de Apărare

  • Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv în Comisia de apărare
  • Este primul ministru PNL care trece de audieri
  • 12 parlamentari au votat favorabil, PSD s-a abţinut de la vot

Nicolae Ciucă, ministrul apărării a fost şi el audiat astăzi în comisiile de specialitate din Parlament. După nici o oră fostul general a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare. Au fost 12 voturi pentru, 3 împotrivă si 7 abtineri. A votat pentru Ciuca inclusiv seful comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Ion Mocioalca. Social-democraţii s-au abţinut. Nicolae Ciucă a primit şi în urmă cu trei luni aviz favorabil de la parlamentari.

Florin Cîţu a primit aviz negativ

  • Au fost 18 voturi pentru şi 18 negative
  • Dezbaterile au fost marcate de derapaje
  • Florin Cîţu a primit aviz negativ din partea Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament, cu 18 voturi pentru şi 18 respingeri.

Audierea ministrului desemnat a fost marcată de un uşor iz de scandal. Cîţu a fost întrerupt de mai multe ori de senatori şi deputaţi, care au izbucnit de în râsete de câteva dăţi. Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici a fost iar actorul principal.

Deşi a cerut ca audierea sa să fie civilizată şi să nu existe derapaje ca cele de la audierea din octombrie, când în sală s-au făcut semne şi remărci obscene, social-democraţii şi aliaţii lor l-au şicanat pe Florin Cîţu.

Ministrul desemnat a fost luat la ţintă de către Daniel Zamfir, care l-a acuzat că vrea să scutească prin OUG băncile pentru locuinţe de la plata unor sume pe care sunt obligate să le plătească.

Eugen Teodorovici a vorbit aproape jumătate de oră, dând sfaturi în loc să pună întrebări, cum cere cutuma parlamentară în acest caz.

Deputatul PNL Pavel Popescu l-a ironizat pe Teodorovici spunând că suferă de „dilema liliacului”, în sensul că nu este clar dacă este liberal sau social-democrat.

„Aveţi memorie scurtă”, i-a spus Popescu, la care Teodorovici a replicat că nu are „nimic scurt”.

Costel Alexe a primit azi aviz negativ în Comisiile de mediu din Parlament

  • Alexe a fost propus pentru al doilea mandat în Guvernul Orban
  • 17 parlamentari au votat împotrivă

Parlamentarii nu i-au mai acordat şi de această dată încrederea lui Costel Alexe pentru Ministerul Mediului. Membrii Comisiilor de mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului l-au avizat negativ pe Costel Alexe, care voia să ajungă ministru în Guvernul Orban pentru a doua oară.

15 parlamentari l-au susţinut pe Alexe. în timp ce 17 au votat împotrivă. A existat şi o abţinere. Aleşii din Comisiile de mediu s-au încurcat puţin la numărătoare.

Guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi. Ce urmează după adoptarea moțiunii de cenzură

Guvernul Ludovic Orban a fost demis Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a primit 261 de voturi pentru și 139 împotrivă. După 3 ore de dezbatere, Guvernul Orban, învestit cu 240 de voturi a fost dat jos cu 261. Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău, a votat moțiunea de cenzură. Desemnarea de către preşedinte […]

Read more