• Un american a evadat în 1971 și a fost prins abia zilele trecute
  • El a fost condamnat în 1968, fiind acuzat de uciderea unei persoane în timpul protestelor din Pittsburgh
  • Leonard Moses a folost un nume fals și a lucrat ca farmacist în Michigan

Leonard Moses, un american arestat în 1968 și evadat 3 ani mai târziu, a fost prins de polițiști zilele trecute, a anunțat FBI, printr-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, la protestele de după asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, acesta a aruncat cocktailuri molotov într-o casă, a cărei proprietare a murit.

Leonard Moses a reușit să evadeze în 1971, când a participat la înmormântarea bunicii sale. El a folosit o identitate falsă, a preluat numele de Paul Dickson și a lucrat mai mulți ani, cel puțin până în 1999, ca farmacist în Michigan.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

În 2016, FBI a reluat căutarile, i-a interogat pe cei apropiați și a setat și o recompensă, dar totul a fost fără succes.

Totuși, în acest an, Leonard Moses a fost reținut în cadrul unei alte anchete, despre care FBI nu a oferit detalii. Documente judiciare arată însă ca un anume Paul Dickson, născut în 1949, a fost inculpat în aprilie anul acesta pentru fraudă și prescriere ilegală de substanțe controlate.

FBI precizează că amprentele lui Moses, acum Paul Dickson, au fost introduse într-o bază de date națională și au coincis cu cele prelucrate în 1968, polițiștii reușind să își dea seama că îl au în custodie pe cel ce evadase în 1971.

El a fost arestat joi, fără incidente, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan, şi urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în faţa justiţiei, se mai arată în comunicatul FBI.