• Cheltuielile pentru turismul intern din China au ajuns la 632,7 miliarde de yuani.
  • Acestea au depășit nivelul de dinainte de Covid.
  • Sărbătoarea din China, este cea mai mare migrație anuală din lume.

Cheltuielile din turism în China în timpul Anului Nou Lunar au sărit peste nivelul de dinainte de Covid, scrie BBC.

Cheltuielile pentru turismul intern au ajuns la 632,7 miliarde de yuani, cu aproximativ 47% mai mult comparativ cu aceeași perioadă de sărbători de anul trecut, potrivit cifrelor guvernamentale. Sărbătorile au venit după ani de blocaje și restricții legate de pandemie, care au fost ridicate la începutul anului 2023.

Datele au fost impulsionate și de faptul că sărbătoarea a fost cu o zi mai lungă decât de obicei.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Cifrele pentru începutul Anului Dragonului au arătat că 474 de milioane de călătorii interne au fost efectuate în timpul celor opt zile de pauză, care s-au încheiat duminică. Această cifră a fost cu peste 34% mai mare decât anul trecut și cu 19% peste nivelurile de dinaintea pandemiei din 2019.

Deși autoritățile nu au oferit o defalcare a datelor, calculele bazate pe cifrele oficiale arată că cheltuielile medii pentru fiecare călătorie au scăzut cu aproximativ 9,5% față de 2019.

Sărbătoarea din China, este cea mai mare migrație anuală din lume. În mod tradițional, sute de milioane de oameni se întorc în orașele lor natale din China pentru a se reuni cu membrii familiei sau pentru a vizita atracțiile turistice din țară. În timpul pandemiei, cele mai importante sărbători au fost anulate, iar călătoriile au fost interzise. Saltul în cheltuielile globale de Anul Nou Lunar marchează o veste bună pentru a doua economie a lumii, care se confruntă cu o serie de provocări.

Printre problemele serioase cu care se confruntă Beijingul se numără o criză a pieței imobiliare, exporturi slabe și preocupări legate de scăderea prețurilor de consum, sau deflația. Între timp, datele oficiale publicate duminică au arătat că investițiile companiilor străine în China au crescut anul trecut cu cea mai mică sumă din ultimele trei decenii. Investițiile străine directe (ISD) au ajuns la cel mai scăzut nivel din 1993, potrivit Administrației de Stat pentru Schimburi Externe.

Citește și