• Un sfert din bogăția din România se află la 1% din cei mai bogați oameni.
  • În Rusia, peste 50% din bogăția țări se concentrează în mâna a 1% din cetățeni.
  • UK are cel mai mic procent în clasamentul UBS Global Wealth, cu puțin peste 20%.

Un sfert din bogăția din România se află la 1% din cei mai bogați oameni. România este una dintre cele mai echilibrate țări. În Rusia, peste jumătate din bogăția țării se concentrează în mâna a 1% din cetățeni, conform studiului UBS Global Wealth Report. 1% cei mai bogați oameni din Germania dețin 30% din averea totală, iar în Belgia bogații sunt cei mai săraci: 1% cei mai bogați belgieni dețin 19% din averea totală din țară. 

Ce ne arata aceste cifre? Cum este poziția României?

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

„Cifrele pozează destul de echilibrat, suntem, cred că, undeva pe la medie Uniunea Europeană, adică sunt țări care stau mai… să nu zic mai rău, mai altfel, mai sus decât noi sau mai jos decât noi acum, sigur este subiectiv dacă e de rău sau de bine, ce se poate observa foarte clar este că în țările cu tentă de autocrație, Rusia, de exemplu, jumătate din avere este mâna 1 % din populație, iar și în Turcia nu sunt, nu e departe undeva la 40 %.

Adel de la Universitatea Harvard ă spune că în America, cu cât părinții tăi sunt mai bogați, cu atât șansele tale sunt mai mari să ai venituri mari. Sună logic, sigur, dar în alte țări precum țările nordice, Finlanda, Suedia sau Norvegia ă, faptul că părinții tăi au un venit mare nu are aproape nimic de a face cu venitul pe care îl vei avea tu ulterior, deci vorbim și de o chestie de egalitate, de șanse, dacă vrei că poate inegalitatea această discrepanță între bogat și sărac.”, spune Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar.

Citește și