- Productivitatea este necesară pentru orice companie care dorește să se extindă și să domine industria respectivă.
- Factorii de decizie ai companiei ar trebui să știe exact ce anume îi motivează pe angajații lor.
- Un sistem de urmărire a volumului de muncă și a responsabilităților angajaților poate ajuta la economisirea unei cantități mari de timp și bani.
Dacă un loc de muncă este neproductiv, atunci înseamnă că societatea nu va fi profitabilă. Productivitatea este necesară pentru orice companie care dorește să se extindă și să domine industria respectivă. Angajații productivi sunt fericiți și promovează creșterea companiilor. Pe de altă parte, angajații neproductivi nu-și pot îndeplini scopurile și obiectivele, scrie The Future of Things.
Advertisment
Cinci sfaturi eficiente pentru creșterea productivității la locul de muncă:
I. Eliminați întâlnirile inutile
Este posibil ca managerii să sufoce angajații cu întâlniri la locul de muncă, în ciuda faptului că au cele mai bune intenții. Faptul că comunicarea și cooperarea sunt ingrediente necesare pentru succesul unei companii nu este pus la îndoială, dar întâlnirile nu sunt neapărat cea mai bună modalitate de a face lucrurile să funcționeze.
Recomandări
Toată lumea a participat la o ședință la muncă în care s-a pierdut timp, dar nu s-a realizat nimic. De fapt, 91% dintre angajați declară că visează cu ochii deschiși. Până la 39% au raportat că ațipesc în timpul ședințelor, iar aproape 50% dintre angajați au declarat că ședințele sunt principala pierdere de timp din ziua lor de lucru.
Cum poate fi abordată problema ședințelor inutile la locul de muncă? Este simplu. Ședințele nu trebuie să fie niciodată un discurs sau o prelegere. În schimb, ar trebui să fie o modalitate prin care membrii echipei să facă brainstorming și să elaboreze un plan de joc care să fie executat pentru a-și atinge obiectivele și scopurile.
II. Delegați
Învățarea managerilor cum să delege este una dintre modalitățile de a crește semnificativ productivitatea. Este adevărat că managerilor li se poate părea uneori mai ușor să îndeplinească sarcinile pe cont propriu, dar ei au fost angajați pentru a gestiona și a lua decizii strategice. Învățarea de a delega ajută conducerea să pună capăt micromanagementului.
Managerii care deleagă sunt capabili să le ofere angajaților un sentiment de autonomie care, la rândul său, îi ajută pe angajați să se simtă mai implicați și mai împuterniciți. Delegarea responsabilităților ajută la dezvoltarea încrederii și, de asemenea, permite tuturor să se concentreze pe responsabilitățile și punctele forte individuale.
III. Valorificarea tehnologiei moderne
Angajaților le va fi greu să se simtă inovatori dacă folosesc o tehnologie care este cu peste un deceniu în urmă. În cele mai multe cazuri, tehnologia veche nu-și mai face treaba. Companiile pot stimula productivitatea prin utilizarea unor soluții software moderne care le ajută în toate domeniile, de la marketing prin e-mail, la reclame plătite, la gestionarea proiectelor și până la asigurarea unui mediu de lucru sănătos.
Aerul condiționat, încălzirea și iluminatul sunt cele mai frecvente vinovate pentru afectarea unui mediu de lucru. Ceea ce companiile nu reușesc adesea să recunoască este faptul că o calitate slabă a aerului poate avea un efect negativ asupra personalului. Monitorizarea calității aerului din interior va asigura că mediul de lucru este la un nivel optim.
IV. Flux de lucru organizat la locul de muncă
Un sistem de urmărire a volumului de muncă și a responsabilităților angajaților poate ajuta la economisirea unei cantități mari de timp și bani. Productivitatea este adesea împiedicată dacă managerii nu sunt conștienți de ceea ce sunt capabili să facă angajații lor și la ce lucrează fiecare angajat. Organizarea fluxului de lucru asigură faptul că toți membrii echipei sunt pe aceeași lungime de undă și funcționează în mod coerent.
V. Recompensați angajații la locul de muncă
Nimeni nu vrea să depună cel mai bun efort dacă nu va fi recompensat pentru acea muncă. Factorii de decizie ai companiei ar trebui să știe exact ce anume îi motivează pe angajații lor.
Dacă angajații sunt motivați prin cine de echipă odată ce ating etape importante într-un proiect, atunci ar trebui să se folosească cinele de echipă. În mod similar, dacă angajații sunt motivați de concediul plătit trimestrial, atunci companiile ar trebui să facă acest lucru să se întâmple.
Citește și
- ChatGPT uimește bucătarii cu stele Michelin cu noile sale rețete. Cum revoluționează A.I. industria restaurantelor
- William și Kate trebuie să decidă. Va avea Prințul George un rol oficial în cadrul ceremoniei de încoronare?
- Elon Musk ar avea un al doilea cont pe Twitter. O captură de ecran arată alternativele miliardarului
Partenerii noștri