• Unele companii înlocuiesc tichetele de masă cu o masă caldă pentru angajați.
  • Angajatorii refac calculele pentru a vedea cât și-au depășit bugetele în 2023.
  • Alte companii neagă vehement noile schimbări și nu reglementează bugetele.

Impozitul pe produse de lux, creșterea TVA-ului pentru comerțul cu produse bio și livrarea de panouri fotovoltaice par că generează confuzie în rândul managerilor și antreprenorilor din România.

Reacția companiilor

Există o regulă simplă la orice joc, indiferent că vorbim despre unul pentru copii, sau unul pentru oameni mari – și anume: nu schimbi regulile în timpul jocului. De ce contează asta? Nu pentru că jucătorul pierde la Monopoly, ci pentru că antreprenorul și/sau managerul va trebui să pună sub semnul întrebării noile investiții pe care intenționa să le facă pentru 2024. Mai exact?

Trecem mai departe de capitoul „lista de taxe”, presupunând că am învățat deja lecția și știm în ce constau noile măsuri fiscale – și ajungem la angajatorii care își refac calculele pentru a vedea cât și-au depășit bugetele în 2023, dar și pentru a construi în mod realist bugetele pentru anul 2024. Pe scurt, timp irosit, iar.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Știi deja: timpul înseamnă bani. Unele companii au calculat deja impactul noilor modificări și au luat măsuri concrete: de exemplu, înlocuirea tichetelor de masă, pentru care a crescut taxarea, cu o masă caldă pentru angajați. Alte companii neagă vehement noile schimbări, sau nu vor să vorbească despre ele.

Curiozități aduse în business de noile modificări fiscale

  1. Impozitul pe lux
  2. Creșterea taxelor pe sustenabiliate
  3. Taxe pentru microîntreprinderile care depășesc venituri de 60.000 de euro pe an
  4. Antreprenorii cu microîntreprinderi din domeniile IT, HoReCa, sectorul juridic și activități medicale vor plăti impozit pe venitul microîntreprinderilor de 3%
  5. Fiecare microîntreprindere trebuie să aibă câte cel puțin 1 angajat cu o normă înreagă, altfel se va suporta suprataxare

Citește și