• Aproape o treime dintre români includ în lista de motive faptul că muncesc prea mult.
  • 16,6% că sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot lucra remote.
  • 10,2% nu se înţeleg cu managerul direct.

Peste jumătate din angajații români intenționează să își schimbe locul de muncă în 2024. Asta arată un nou sondaj eJobs. 17% dintre respondenţi sunt indecişi din acest punct de vedere, iar 27% sunt mulţumiţi de locul în care lucrează la ora actuală.

Principalele motive invocate de către cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă sunt legate de salariu, faptul că nu întrevăd nicio posibilitate de creştere în compania pentru care lucrează în prezent (56,9%) sau că se află într-un mediu toxic. De asemenea, aproape o treime dintre români includ în lista de motive faptul că muncesc prea mult şi se simt epuizaţi, 16,6% că sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot lucra remote, deşi şi-ar dori acest lucru, 10,2% nu se înţeleg cu managerul direct, iar 4,4% nu se înţeleg cu echipa.

Întrebaţi cum a fost anul 2023 pentru ei, majoritatea angajaţilor îl descriu drept un an dificil. Astfel, 23% spun că a fost greu, la fel de mulţi cred că a fost plin de provocări, iar pentru 22% a fost un an plin de incertitudini.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Citește și