• TikTok va investi 1,5 miliarde de dolari pentru a deveni acționar al GoTo Gojek Tokopedia din Indonezia.
  • Conform acordului, TikTok, care este deținută de ByteDance din China, va cumpăra 75,01% din Tokopedia și va forța afacerea TikTok Shop în Indonezia, prin entitatea extinsă Tokopedia.
  • Acordul va fi încheiat până în primul trimestru al anului 2024, iar Tokopedia va primi un bilet în valoare de 1 miliard de dolari de la TikTok.

Indonezia a interzis cumpărăturile online pe platformele de socializare în octombrie, pentru a proteja comercianții mai mici și datele utilizatorilor, forțând TikTok să închidă serviciul său de comerț electronic TikTok Shop. Totuși, pentru a păstra acest magazine online viu pe piață, TikTok a decis să investească o sumă de nerefuzat, scrie CNN.

Noul parteneriat va începe cu o perioadă de probă, realizată sub atentă supraveghere de către autoritățile de reglementare, au spus companiile într-o declarație comună.

Acțiunile GoTo, a cărei activitate include transport, livrare și servicii financiare, au scăzut cu 8,3% după anunț, deoarece unii investitori au profitat de recenta creștere a acțiunilor din așteptările unei înțelegeri cu TikTok.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Trebuie să vedem ce fel de perturbare a pieței se va produce după acest parteneriat”, a spus analistul Maximilianus Nico Demus de la Pilarmas Investindo Sekuritas.

Citește și