• Versiunile cu ciuperci se biodegradează și livrează rămășițele naturii în abia o lună și jumătate.
  • „Toți avem culturi diferite și moduri diferite de a ne dori să fim îngropați”, a spus Shawn Harris, un investitor american în compania Loop Biotech care produce sicriele.
  • Pentru cei care preferă incinerarea, există și o urnă pe care o realizează și care poate fi îngropată.

Un inventator olandez îndrăzneț „crește” acum sicrie punând miceliu, structura din rădăcina ciupercilor, împreună cu fibre de cânepă într-o matriță specială care, într-o săptămână, se transformă în ceea ce ar putea fi practic comparat cu aspectul unui sarcofag egiptean nevopsit, relatează AP News.

În timp ce sicriele tradiționale din lemn provin din copaci care pot dura zeci de ani să crească și ani să se descompună în sol, versiunile cu ciuperci se biodegradează și livrează rămășițele naturii în abia o lună și jumătate. „Toți avem culturi diferite și moduri diferite de a ne dori să fim îngropați, dar cred că suntem mulți, un procent uriaș dintre noi, cărora le-ar plăcea în alt mod”, a spus Shawn Harris, un investitor american în compania Loop Biotech care produce sicriele.

Bob Hendrikx, fondatorul în vârstă de 29 de ani, a spus că a cercetat mult natura „în special ciupercile. Și am învățat că sunt cei mai mari reciclatori de pe planetă. Așa că m-am gândit de ce nu putem face parte din ciclul vieții? Și apoi am decis să cresc un sicriu pe bază de ciuperci.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pentru cei care preferă incinerarea, există și o urnă pe care o realizează și care poate fi îngropată. Așadar, atunci când urna este spartă, cenușa poate ajuta să dea viață copacului. Pentru a pune natura în centrul unor astfel de înmormântări, Loop Biotech colaborează cu Natuurbegraven Nederland – Nature Burials Netherlands – care utilizează șase habitate speciale în care rămășițele pot fi încorporate în parcuri protejate. În prezent, Loop Biotech are capacitatea de a „crește” 500 de sicrie sau urne pe lună și livrează în toată Europa.

Citește și: