- Festivalul promite și la ediția a IV-a experiențe cinematografice memorabile.
- Evenimentul are loc între 28 februarie și 3 martie și la București, la UNATC.
- Printre peliculele clasice programate se numără și „Omul cu aparatul de filmat” (1929).
Evenimentul îți propune să te bucuri de o varietate de filme contemporane și clasice, precum și de evenimente culturale conexe. Festivalul se va desfășura în perioada 28 februarie – 3 martie 2024 cu proiecții simultane în România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud. Proiecțiile din România vor avea loc la Sala Cinema din cadrul UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale. Intrarea la proiecții și discuții este liberă. Este a patra ediție a Festivalului Internațional Film O’Clock, pregătită să captiveze publicul cu o gamă îndrăzneață de scurtmetraje, filme clasice atemporale și discuții online pentru profesioniști.
Advertisment
Festivalul pune accent pe zece titluri care concurează în competiția internațională de scurtmetraje. O să poți să redescoperi capodopere precum filme de scurtmetraj de animație realizate de maestrul Ion Popescu Gopo în perioada 1957-1985, „The Living Heroes”, o explorare a rezilienței și eroismului în cinematografia lituaniană, filmul documentar „The Man who Drove with Mandela” premiat la Berlinale în 1999, documentarul „Fântâna“ realizat de cineastul moldovean Vlad Ioviță în 1966.
Pelicula lui Dziga Vertov, „Man with a Movie Camera”, din 1929, este un poem cinematografic care continuă să inspire generații de regizori de film. Pseudonimul cineastului este tradus din ucraineană unde ar însemna Programul își propune să ofere o platformă dinamică atât pentru regizorii emergenți, cât și pentru cei consacrați, dar și ocazia acestora de a interacționa cu publicul și cu colegii din industrie. Selecția este curatoriată de Mirona Radu (România), Andrew Mohsen (Egipt) și Zhana Kalinova (Bulgaria).
Recomandări
Citește și:
- Rezultatele simulării probelor de la Evaluarea Națională. Peste 4 din 5 elevi nu au reușit să ia măcar nota 7 la proba scrisă la Matematică
- Cum ne dezvoltăm gândirea critică? Alexandra Gherguț-Babii: „Ar trebui să căutăm informații cu care nu prea suntem de acord”
- FOTO. Oprah Winfrey a slăbit și este de nerecunoscut. Ce stil de viață a adoptat prezentatoarea
Partenerii noștri