Mexicul eliberează primul său pașaport non-binar. Ce alte țări au făcut acest pas

Pe lista țărilor care eliberează pașapoarte non-binare se află Canada, Argentina, Columbia și este în creștere. Mexicul se află și el pe listă, primul pașaport non-binar a fost eliberat de ministrul de externe al Mexicului pe 17 mai, spune TF1.

Din punct de vedere tehnic, un pașaport non-binar este unul pe care nu scrie ,,feminin” sau ,,masculin”. Sub căsuța de gen, este marcat un ,,X”. În total, 17 țări care fac parte din această listă. Mexicul este cel mai recent care a implementat abordarea. Ziua nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece 17 mai este Ziua mondială împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei.

Sursă: MEXICO FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Primul pașaport non-binar din istorie a fost înmânat de ministrul mexican de externe, activistului Ociel Baena. ,,Face parte din recunoașterea unui drept fundamental: acela de a ne dezvolta liber personalitatea. Este foarte important ca statul mexican să recunoască acest lucru. Pentru că ceea ce nu este recunoscut nu există. Iar noi nu acordăm atenție la ceea ce nu există”, a reacționat el la BFM TV.

Care sunt celelalte țări vizate?

Lista este următoarea: Argentina, Austria, Australia, Canada, Columbia, Columbia, Danemarca, Germania, Islanda, Irlanda, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Pakistan, India, Nepal și SUA. După cum relatează La Croix, Germania, care a legalizat un ,,al treilea gen” pe certificatele de naștere în 2018, este un pionier în Europa în acest domeniu.

În Statele Unite, din aprilie 2022, este posibil să se bifeze o căsuță cu ,,X” pe toate formularele. Nu este necesară nicio dovadă psihologică. Cu toate acestea, în unele țări, este necesară o dovadă de non-binaritate. În India, Germania și Columbia, de exemplu, sunt necesare certificate medicale.

Citește și:

FOTO. Prima apariție a unei ciocănitoare cu cioc de fildeș după aproape 80 ani

Ed Sheeran, Adele și Harry Styles, printre cei mai bogați britanici sub 35 de ani. Care este averea lor estimativă

Oamenii de știință te ajută să-ți recapeți simțul tactil. Cum funcționează mecanismul descoperit de cercetători

Exit mobile version