• Papa Francisc a întrerupt dezbaterile din Piața Sfântul Petru pentru a răspunde la un apel pe telefonul mobil.
  • Vaticanul nu a oferit nicio informație despre conținut.
  • Membrii grupului LGBTQ+ Mosaiko au declarat că au dorit să-l viziteze pe Francisc la audiența de miercuri.

Audiențele generale de miercuri de la Vatican sunt adesea o ocazie pentru oamenii obișnuiți de a avea un acces rar la Papa Francisc, iar întâlnirea din această săptămână nu a fost diferită: Un grup de catolici LGBTQ+ a obținut o fotografie cu Papa, iar supraviețuitorii abuzurilor clericale din Germania care au mers cu bicicleta la Roma i-au înmânat lui Francisc o scrisoare prin care se cere un răspuns mai bun din partea bisericii la această criză, scrie AP News.

Între timp, Francisc a întrerupt dezbaterile din Piața Sfântul Petru pentru a răspunde la un apel pe telefonul mobil. Vaticanul nu a oferit nicio informație despre conținut. Membrii grupului LGBTQ+ Mosaiko au declarat că au dorit să-l viziteze pe Francisc la audiența de miercuri pentru a transmite un mesaj de incluziune și unitate cu ocazia zilei internaționale împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei.

Apelul pe care vrem să i-l transmitem Papei Francisc este ca în sfârșit, să spunem, biserica să ne primească”, a declarat Tiziano Fani Braga, coordonatorul grupului, după audiență. Încercăm să fim parte integrantă a bisericii, așa cum sunt toți credincioșii, fără discriminare și să luptăm împotriva tuturor discriminărilor.”

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?

În piață se aflau 15 supraviețuitori ai abuzurilor sexuale comise de clerici și însoțitorii lor, care au plecat din München pe 6 mai într-un pelerinaj pe bicicletă spre Roma. Aceștia încearcă să atragă atenția asupra unei campanii de schimbare a modului în care Biserica Catolică tratează preoții care violează și molestează copii și adulți vulnerabili, precum și a modului în care se ocupă de victime.

Grupul i-a înmânat o scrisoare lui Francisc, îndemnându-l să facă tot ce vă stă în putere pentru a se asigura că în toate colțurile Bisericii universale problema abuzurilor sexuale și spirituale este văzută, abordată și prevenită prin măsuri preventive adecvate”.

Scrisoarea a recunoscut că s-au făcut pașii inițiali, dar că trebuie făcut mai mult și că trebuie trimis un semnal clar autorilor și episcopilor care nu și-au îndeplinit responsabilitățile și care, într-o anumită măsură, nu o fac nici astăzi”. Lecția săptămânală de catehism a lui Francisc s-a axat pe viața și vocația Sfântului Francisc Xavier și s-a încheiat cu un alt apel pentru pace în Ucraina.

Citește și: