• Numărul mare de cazuri confirmate în ultimele 14 zile cu noul coronvirus, ar putea închide cafenelele la interior și în Constanța în curând
  • Cafeneaua Danielei oferă clienților măști de protecție și un spațiu mereu aerisit
  • Andrei Moca este barista de cincisprezece ani și s-a reîntors acasă din Londra ca să-i învețe și pe constănțeni gustul corect al cafelei

Antreprenorii din industria ospitalității pariază pe reluarea vieții normale. Andrei Moca, barman și barist de 15 ani, lucrează în proiectul Danielei Niță, o cafenea de specialitate.

Chiar dacă rata de infectare este mare și lipsesc doar câteva procente până să închidă localurile, Andrei și Daniela tratează teama de COVID…cu cafea.

Andrei Moca, barista: „La o lună de la deschidere am ajuns să vindem undeva la peste 40 de cafele zilnic şi încercăm să formăm clientul şi în acelaşi timp să le oferim o cafea de calitate superioară.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Specializat la Londra, Andrei Moca, este sigur că virusul nu îi va îmbolnăvi pasiunea. Ideea unei cafenele proprii i-a plăcut mereu, dar pentru că investiția este una generoasă, a preferat să lucreze într-o cafenea nou deschisă.

Managerul cafenelei știe și el pe ce mizează. Și chiar are planuri de extindere.

Marius Costin, managerul cafenelei: „Ne-am dorit să oferim iubitorilor de cafea din Constanţa ocazia de a degusta o cafea artizanală, prajită de către vicecampionul mondial Bogdan Georgescu.”

Daniela și Marius au luat măsuri de siguranță împotriva virusului. Dau fiecărui client mască de unică folosință când intră în cafenea. Și țin mereu deschise ferestrele şi uşa, ca să se aerisească. Localul a fost special amenajat ca să se poată transforma într-o cafenea take-away, dacă autoritățile dau ordinul de închidere.