• Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns, după lungi runde de negocieri, la un acord comercial post-Brexit
  • Cristian Hostiuc: „Cred că Marea Britanie a făcut o mare greșeală prin acest Brexit”
  • Cristian Hostiuc: „Cred că în următorii zece ani, mai ales cu această criză, Marea Britanie va scădea din punct de vedere economic”

Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns, după lungi runde de negocieri, la un acord comercial post-Brexit. În Marea Britanie se află 500.000 de români. Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, a vorbit în direct la Aleph News despre consecințele economice în urma acestui acord.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: „Nu cred că vor avea vreo problemă românii din UK, din perspectiva rămânerii în Marea Britanie. Eu cred că Marea Britanie are nevoie de cei 500.000 de români. Va fi o problemă din perspectiva locurilor de muncă.”

„Cred că Marea Britanie a făcut o mare greșeală prin acest Brexit. Germania este marea câștigătoare a Brexit-ului. Cred că în următorii zece ani, mai ales cu această criză, Marea Britanie va scădea din punct de vedere economic, iar numărul locurilor de muncă va scădea.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Cristian Hostiuc a vorbit despre impactul Brexit-ului asupra economiei Uniunii Europene.

Cristian Hostiuc: „Iese acum Marea Britanie, nu se prăbușeșete Uniunea Europeană. Din păcate, se creează un precedent. Eu sper ca în următorul deceniu, pe baza evoluției economice a Marii Britanii, alte țări să nu dorească să iasă din UE.”