• Producătorii evită pe cât pot scenele aglomerate sau scenele de intimitate între personaje, iar membrii echipei de filmare au înlocuitori în caz că se îmbolnăvesc.
  • Camere speciale, 8K, creează iluzia că actorii sunt apropiați unul de celălalt, deși în realitate sunt la distanță.
  • Actorii și persoanele care sunt în contact permanent cu ei sunt testați des.

Pe măsură ce producțiile de televiziune se reiau în timpul pandemiei, teama de contagiune schimbă total modul de lucru în televiziune, relatează The Wall Street Journal. Industria divertismentului se confruntă cu unele provocări speciale. În primul rând, configurația și amplasarea locului de muncă se poate schimba în fiecare zi în.

La o filmare obișnuită există zeci de oameni cu responsabilități foarte diferite, care lucrează aproape unul de celălalt, de exemplu, un megastar plătit cu milioane de dolari este însoțit de o persoană cu un microfon sau de un artist de machiaj. Nu este deloc ușor filmarea în condiții de siguranță cu interpreți care nu pot lucra cu măști.

Serialul S.W.A.T., care este cunoscut prin scenele sale de luptă bine coregrafiate și scenele romantice ocazionale, are nevoie acum de mai puțină acțiune și mai puține scene intime. Actorii rămân de obicei la distanța recomandată, de 2 m unul de celălalt, iar contactul fizic dintre ei este limitat.

Regizorii folosesc adesea camere de 8K care au rezoluția de patru ori mai mare decât camerele 4K și permit editarea filmărilor astfel încât să fie create prim-planuri chiar dacă actorii sunt la distanță unii de alții.  „Există tot felul de trucuri pe care le folosim în această privință”, a spus producătorul executiv al serialului, Shawn Ryan.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Actorii serialului și persoanele care sunt în contact permanent cu ei sunt testați de cel puțin de trei ori pe săptămână, iar celelalte persoane din platou sunt testate o dată pe săptămână, a spus un director al postului CBS. Astfel de teste Covid-19 și asigurarea măsurilor de siguranță necesare pe platourile de filmare la Hollywood ating sume imense.

Serialul are acum 30 de figuranți în loc de 250, cum avea înainte. Au dispărut bufetele mari sofisticate și grupurile mari care mănâncă în jurul câtorva mese mari. În schimb tuturor li se oferă un prânz la cutie, servit în schimburi, la mese individuale.

Pentru unii actori însă, indiferent de toate măsurile de siguranță, riscurile pentru sănătate sunt prea mari pentru a participa. Liv Tyler, care juca în serialul  „911: Lone Star”, a renunțat la rol pentru că nu a dorit să plece din mediul rural britanic spre platourile de filmare din Los Angeles, având în vedere riscul de a se îmbolnăvi de Covid, au spus surse din lumea televiziunii.