• Patru surori din Wiesbaden au inventat jocul de societate „Coronavirus”
  • Se poate juca în maxim 4 persoane, iar pentru a câștiga trebuie să termini cumpărăturile pentru un vecin
  • Au fost vândute 2.000 de jocuri de la lansarea acestuia

Patru surori din Germania au inventat în primul lockdown jocul de societate „Coronavirus”, transmite Reuters. Acesta poate fi jucat în maxim 4 persoane, care se întrec pentru a cumpăra toate produsele de pe lista de cumpărături pentru un vecin în vârstă care se ferește să iasă din casă.

Jucătorii adună și fac schimb de cărți de joc, iar câștigătorul este cel care reușește să livreze produsele primul. Printre provocările pe care jucătorii le pot întâlni se numără infecția cu noul coronavirus, carantina, sau penuria de alimente și produse de uz casnic.

„Principiul de bază este cel al solidarității. Fiecare jucător decide cu cine va coopera și dacă îi va împiedica pe ceilalți folosindu-se de virus”, a spus Sarah Schwaderlapp, una dintre surorile din Wiesbaden.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Surorile au conceput jocul în primăvară, în timpul carantinei totale. Pe parcurs, au început să adauge din ce în ce mai multe elemente luate din știrile despre evoluția pandemiei. Impresionat de efortul fiicelor lui, Benedikt Schwaderlapp, a decis să comercializeze jocul, după ce a angajat un artist care să conceapă cutia, jocul și cărțile cu provocări.

Au fost vândute până acum 2.000 de jocuri, iar un magazin de jucării a devenit distribuitor secundar.