• Lanțul Walmart și-a retras armele și muniția de pe rafturi în mii de magazine din SUA, invocând îngrijorări legate de „tulburări civile”.
  • Decizia a fost luată în urma unor confruntări violente între manifestanți și forțele de ordine și a devastării unor magazine.
  • Această decizie a fost luată și pe fondul unui context tensionat înaintea alegerilor prezidențiale de marțea viitoare.

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, lanțul Walmart a decis joi să își retragă temporar armele și muniția de pe rafturi ca măsură de precauție, din cauza protestelor violente din Philadelphia, Pennsylvania. Compania a invocat un risc de „tulburări civile”, informează BBC News.

Clienții vor putea în continuare să cumpere arme și muniție la cerere. Nu se știe încă cât timp vor fi scoase armele de foc de la vânzare. Walmart vinde arme de foc în aproximativ jumătate din cele 4.700 de magazine ale sale din SUA.

Decizia a fost luată după ce un schimb mortal de focuri al poliției din Philadelphia a declanșat confruntări violente între manifestanți și forțele de ordine și unele magazine au fost devastate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Walmart și-a retras armele și munițiile din unele puncte de vânzare și în luna iunie, după ce unele magazine au fost afectate în timpul protestelor care au urmat uciderii lui George Floyd.

Am văzut unele tulburări civile izolate și, așa am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am retras armele de foc și muniția de la vânzare ca măsură de precauție pentru siguranța asociaților și a clienților noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al gigantului de retail, Kory Lundberg, într-o declarație dată joi.

Această decizie a fost luată și pe fondul unui context tensionat înaintea alegerilor prezidențiale, care vor avea loc marțea viitoare. În centrul Washingtonului, la mai multe proprietăți au fost plasate miercuri scânduri de placaj la vitrine și la ferestre, ca măsură de precauție, în așteptarea unor posibile proteste și revolte după noaptea alegerilor.