• Eugen Puiu, cadru didactic, îţi spune că este pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli
  • Introducerea educaţiei sexuale în unităţile de învăţământ nu va fi simplu de făcut
  • Eugen Puiu: „Cu cât amânăm predarea educaţiei sexuale în şcoli, educaţia va avea lipsuri

Eugen Puiu, un cadru didactic cu zeci de ani experienţă la catedră, îţi spune că este de acord cu introducerea educaţiei sexuale în şcolile din România.

Consideră că este necesară o astfel de materie, iar dacă nu se va preda, educaţia va avea tot mai multe lipsuri

Reprezentanţii Bisericii se opun, însă, şi trasmit că aceste ore ar trebui să fie opţionale. Multe state europene au introdus educaţia sexuală în unităţile şcolare încă de acum o jumătate de secol.

Ţara noastră rămâne ocupanta primului loc în Uniunea Europeană la numărul de avorturi în rândul adolescenţilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În mod direct, sunt pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoala românească. Este o completare a educaţiei la modul general, educaţie care ar trebui să se adapteze societăţii actuale continuu dinamică.

Odată acceptată această idee, apare şi problema legată de cât de pregătită este societatea românească, la ora actuală, pentru a accepta un curriculum nou care să completeze educaţia copiilor.

Trebuie să răspundă la întrebări esenţiale, şi anume: când trebuie introdus acest curriculum? Este vorba despre vârsta copiilor respectivi? Cum se vor desfăşura activităţile?

Trebuie să fim de acord, trăim într-o societate extrem de provocatoare. Până la urmă ăsta este rolul şcolii, nu? Modelarea personalităţii copiilor în aşa fel încât ei să fie apţi să se integreze social. Viaţa intimă face parte din viaţa însăşi, fără dar şi poate trebuie introdusă.

Rămân la părerea că, indiferent cât de dificil ar fi, este o problematică foarte complexă şi introducerea ei în educaţia copiilor nu se poate face foarte simplu. Însă, trebuie să recunoaştem că lucrul acesta va trebuit făcut în cele din urmă. Cu cât amânăm lucrul acesta, educaţia va avea nişte lipsuri”, declară Eugen Puiu, cadru didactic la o școală din București.