• Cristina Ispas a strâns mai multe luni înregistrări cu zeci de poeți români.
  • Arhiva este expusă sâmbătă și duminică în atelierul Lilianei Basarab la Malmaison.
  • Se ține în spațiul din Calea Plevnei, numrăul 137C, Etaj 2, atelier 23 și îl poți vizita între 18.00 și 21.00.

În acest weekend o să ai ocazia să intri în atelierul unei artiste la Malmaison. În spațiile de pe Calea Plevnei sunt organizate periodic evenimente deschise publicului, de obicei joia, dar weekendul acesta, în atelierul artistei Liliana Basarab, ai ocazia să intri în contact cu un proiect care adună înregistrări video cu poeți contemporani. Inițiatoarea demersului îți spune despre ce este vorba.

„Ideea proiectului a fost legată mai mult de o dorință de-a mea personală de a-mi asculta prieteni care sunt împrăștiați prin toată lumea. Cum ar fi, de exemplu Gabi Eftimie, care e în Suedia, sau Ruxandra Novac, care e în Germania. După care m-am gândit că o idee foarte bună ar fi să continue proiectul ca un fel de arhivă în mișcare a poeziei române contemporane în care să includ atât autori consacrați, cum ar fi Romulus Bucur, cât și autori foarte tineri, cred că cel mai tânăr este Alex Frandeș, un elev de liceu de 17 ani, din Bistrița”, spune Cristina Ispas.

Cum se împacă această formă de a „citi” poezia cu modul în care suntem obișnuți să citim

Nu se împacă neapărat, dar îți arată că lucruri pe care le credem doar scrise, sau doar adunate pentru spațiul online pot să te surprindă atunci când sunt aduse în spațiul real. Iar artista Liliana Basarab, gazda proiectului, îți explică și în ce fel se întâlnesc artele aici.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Poezia se leagă de arta mea printr-un mod întâmplător. Cristina a vrut un spațiu care să fie viu, nu un spațiu curat. Și i s-a părut că se potrivește foarte bine cu proiectul meu care se numește ”Greierele și furnica” și în care sunt greierele, care e stânga politică, și furnica, dreapta politică, care încearcă să dialogheze”, spune Liliana Basarab.

Citește și: