• În timpul unei apariții la emisiunea britanică Piers Morgan Uncensored, starul din „Nouă săptămâni și jumătate” l-a numit pe Tom Cruise „irelevant”.
  • Rourke are reputația de a fi complicat, atât pe platou, cât și în afara lui.
  • Nu cu mult timp în urmă, regizorul Martin Scorsese l-a dorit pentru The Irishman, dar de data aceasta Robert de Niro a refuzat categoric să lucreze cu el.

Actorul a făcut aceste declarații într-o apariție recentă în cadrul emisiunii britanice „Piers Morgan Uncensored”, unde l-a mai descris pe actorul din Top Gun ca fiind „irelevant”. Mickey Rourke (New York, 69 de ani) nu se limitează la a da pumni în filme precum The Wrestler. În urmă cu doar doi ani, l-a numit „plângăcios” și „ticălos” pe Robert De Niro pe contul său de Instagram. Acum a venit rândul lui Tom Cruise (New York, 60 de ani), care este pe val datorită succesului înregistrat de Top Gun: Maverick, continuarea lui Top Gun, care a devenit unul dintre cele mai mari fenomene cinematografice din ultimii ani, după ce a depășit pragul de un miliard de dolari. Lui Rourke nu-i pasă de toate astea.

În timpul unei apariții la emisiunea britanică Piers Morgan Uncensored, starul din „Nouă săptămâni și jumătate” l-a numit pe Tom Cruise „irelevant” atunci când a fost întrebat chiar de Morgan despre succesul continuării. Rourke a adăugat: „[Succesul încasărilor] nu înseamnă nimic pentru mine. [Tom Cruise] face același rol de 35 de ani. Nu am niciun respect pentru el. Nu-mi pasă de bani sau de putere. Îmi pasă… când îi văd pe Al Pacino sau pe Christopher Walken lucrând, sau munca timpurie a lui De Niro, Richard Harris și Ray Winstone, acela este genul de actor care vreau să fiu.”

Succesul lui Rourke a avut de suferit din cauza proastei sale maniere la filmări și a dușmăniei cu celebrități din domeniu

Rourke are reputația de a fi complicat, atât pe platou, cât și în afara lui. Succesul său timpuriu a venit cu filme precum Nine and a Half Weeks, Angel’s Heart și The Law of the Street. Aceste filme l-au adus în centrul atenției, iar Los Angeles Times l-a descris ca fiind „un leu de la Hollywood, cu intensitatea melancolică a unui tânăr Marlon Brando, electricitatea lui James Dean și încărcătura emoțională a lui John Garfield”. Cu toate acestea, succesul i-a trecut prin fața ochilor din cauza proastei sale maniere la filmări și a dușmăniei cu celebrități din domeniu, de la Kim Basinger la regizorul Oliver Stone.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

A refuzat roluri în Rain Man, The Untouchables, Platoon și Pulp Fiction și, încetul cu încetul, ceea ce fusese o carieră de neoprit s-a oprit.

În 2008, Mickey Rourke a cunoscut un scurt reviriment datorită filmului The Wrestler, al lui Darren Aronofsky, care a decis să-i acorde penultima șansă, ceea ce i-a adus o nominalizare la categoria Cel mai bun actor la Oscaruri. Acolo s-a terminat. După unele neînțelegeri cu Marvel, în care actorul a ajuns să se enerveze pentru că nu a putut schimba unele replici din scenariul personajului pe care îl interpreta, acesta a fost văzut foarte rar pe ecran. Nu cu mult timp în urmă, regizorul Martin Scorsese l-a dorit pentru The Irishman, dar de data aceasta Robert de Niro a refuzat categoric să lucreze cu el.