• 54% din imobilele din București nu au apă caldă.
  • Nicușor Dan promite ca într o săptămână vor fi reparate avariile.
  • Doar 39% din imobilele din București funcționează normal, cu apă caldă.

A început numărătoarea inversă. Într-o săptămână o să avem apă caldă. În capitala fără duș al lui Nicușor, peste jumătate din locuințe nu au apă caldă în timp ce doar 4 din 10 bucureșteni își pot începe ziua cu un duș cald. De vină sunt șantierele din oraș dar și infrastructura termică veche de aproape 50 de ani.

Încă de luni, Termo-energetica a anunțat o pană de apă caldă în sectoarele unu, doi și 3. Doar că ceea ce compania municipală n-a anticipat, a fost avaria de la CET Progresu. Avarie care a forțat locuitorii sectorului 4 să se trezească și ei fără apă caldă acasă. CET Progresu și-a terminat rapid revizia și a pornit din nou ieri. Doar că România este țara ironiilor. CET Progresu a cedat din nou azi iar bucureștenii mai au de așteptat până pot face un duș fierbinte.

Mai mult de jumătate dintre bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă.
Asta arăta în această dimineaţă raportul oficial oferit de TermoAlert, aplicaţia care prezintă în timp real starea sistemului de termoficare din Capitală. Doar 46% dintre consumatori îşi pot începe ziua cu un duş cald.
Oficial Termoenergetica a anunţat încă de luni că lasă fără apă caldă sectoarele 2 şi 3, plus o parte din Sectorul 1, cel puţin până pe 11 august. Apoi, o avarie la CET Perogresu şi restul şantierelor din zonă au făcut ca şi Sectorul 4 să tremure la duş.
CET Progresu a fost oprită, ieri, la doar o zi după ce fusese repornită.
Compania municipală se scuză spunând că „reţeaua termică primară din zona Căii Văcăreşti a fost dată în funcţiune în anul 1979 şi are o vechime de aproape 45 de ani, în timp ce reţeaua de pe Şoseaua Olteniţei are aproape 50 de ani, ambele având durata de exploatare depăşită cu aproape 30 de ani. Reţeaua termică primară din zona Olteniţei a fost dată în funcţiune în anul 1974”.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII

În iulie, Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spunea că sunt 600 de blocuri fără apă caldă, în Bucureşti, ceea ce înseamnă 7 la sută din cei care fac parte din sistemul centralizat.

„Așa se face dreptatea statului de peste 20 de ani cu o formă manipulativă de informare în raport cu tot ceea ce înseamnă structură negativă în jurul nostru, respectiv atunci când se realizează ceva nou în capitală, trebuie să fie demonstrat acel ceva nou, că există, că se face și atunci se aleg niște ore”, spune psihologul Radu Leca.

„De exemplu, drumuri noi. 7 dimineața, 8 dimineața, când traficul este intens. Și tu spui așa „Doamne, cât de prost se merge. Dar uite, se realizează o bucățică de drum nou și cu siguranță se va merge bine” sau celebra Autostradă a Soarelui, cea care trebuia să fie realizată într-un timp record. În loc să faci două ore, faci patru ore. De ce? Înainte de pod, stai o oră și jumătate blocat și spui așa „Doamne cât de groaznic este! Este îngrozitor! Dar uite, se va realiza și o să ne meargă bine. Practic ce se întâmplă? S-ar putea ca aceste lucrări să fie realizate noaptea, când nu e trafic?Da. Dar cine mai vede? Nimeni”.

Citește și: