• Angajații bugetari din Neamț vor spor de hemoroizi.
  • Angajații pot beneficia și de 7 zile de concediu suplimentar.
  • Adrian Axinia, deputat AUR: ,,Sunt mulți oameni în aceste instituții publice care sunt plătiți pe bani frumoși și care nu au ce căuta acolo. Nu sunt profesioniști. ”

Bugetarii români suferă de dureri într-o zonă sensibilă. Mai ales la figurat, dar și la propriu. De asta, o parte dintre bugetarii de la Consiliul Județean Neamț, care lucrează în asistența socială, au obținut un nou privilegiu: sporul de hemoroizi.

Pentru că stau mult pe scaun, spun inițiatorii, sunt expuși la boli hemoroidale. Și pot beneficia și de 7 zile suplimentare de concediu, ca să-și oblojească instrumentul gândirii.

Hotărârea a fost susținută de consilierii majorității, adică PSD, PMP și Pro România. Îți aduc aminte că județul Neamț a rămas în istoria recentă cu incendiul de la Spitalul Neamț din 2020, unde 10 pacienți au ars de vii, sau cu podul peste Siret, care s-a prăbușit anul trecut.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Sunt 50 de sporuri în sistemul bugetar. Printre ele există sporul pentru proiecte europene, pentru complexitatea muncii, pentru izolare sau pentru personal care lucrează cu cifrul de stat. Adică sporuri ca să-și facă meseria pentru care iau salariu.

Anul trecut, polițiștii din Bacău cereau sporuri pentru că scriu la tastatură și pentru că stau mult pe scaun.

Deputatul AUR Adrian Axinia consideră că bugetarii români își acordă sporuri pentru că legea este prost făcută și le permite asta.

,,România se poate lăuda cu acest lucru: avem cel mai mare aparat bugetar în comparație cu alte țări europene. Și, în plus, avem și o legislație care permite o inflație de sporuri. În cazul de față, consilierii respectivi și-au dat singuri decizia. Probabil, în prima fază, poți crede că se bazează pe un fundament științific. Oricum, au descoperit că, într-adevăr, o soluție la această problemă ar fi să acorzi 7 zile de pauză, iar astfel te poți scăpa de hemoroizi. ” , a spus Adrian Axinia la ȘTIU, pe Aleph News.

Deputatul AUR critică și sporurile pentru doctorat, în condițiile în care România are un număr foarte mare de diplome, discutabile chiar și la unii dintre cei care conduc țara. Goana după sporuri duce chiar și la probleme în accesarea fondurilor europene.

,,Îmi aduc aminte de o discuție pe care am avut-o cu un coleg din cadrul Ministerului Economiei, care au cerut transferul către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Tocmai din cauza acestor sporuri, au reușit o mare parte dintre ei, doar că au cerut înapoi transferul pentru că era foarte mult de muncă. ”

Deputatul a subliniat că este necesară o reformă amplă, care să includă micșorarea numărului de ministere și crearea unui stat mai suplu și funcțional. El a atras atenția asupra faptului că mulți angajați din instituțiile publice sunt plătiți generos, fără a avea competențele necesare și că aceștia ar trebui să fie înlocuiți cu profesioniști.

,,În momentul de față, cheltuim mai mult decât încasăm. Foarte multe din aceste cheltuieli sunt generate de acest aparat bugetar umflat și doar generează cheltuieli. Se propagă un stil, pe măsură ce timpul trece, leafa merge la instituțiile statului, lucru pe care-l vede orice cetățean. Chiar ne-am gândit să micșorăm numărul de ministere pentru a face un stat mai suplu și funcțional. Discuția e mai lungă, dar în primul rând trebuie făcută această reformă. Este inevitabilă și teoretic ar scuti de multe cheltuieli statul român.

Sunt mulți oameni în aceste instituții publice care sunt plătiți pe bani frumoși și care nu au ce căuta acolo. Nu sunt profesioniști. ” , conchide Adrian Axinia, deputat AUR.

Citește și

Madonna „a trebuit să fie readusă la viață”. Medicii i-au spus familiei să se aștepte la ce e mai rău

Threads: 10 milioane de subscriberi într-o singură zi. Ce spune Musk despre noua aplicație a lui Zuckerberg

99% din populația lumii va vedea soarele în același timp. Alexandru Mironov îți explică fenomenul