• Reprezentanţii Israelului au susţinut vineri că acuzaţiile aduse de Africa de Sud la Curtea Supremă a ONU sunt false.
  • Afirmă de asemenea că acestea sunt „grav denaturate”.
  • Este vorba despre acuzaţiile conform căreia operaţiunea sa militară din Gaza s-a transformat în genocid împotriva populaţiei palestiniene, potrivit Reuters.

Reprezentantul Israelului le-a cerut judecătorilor să respingă cererea Africii de Sud de a opri ofensiva din Gaza, spunând că astfel va rămâne fără apărare.

Consilierul juridic al ministerului de Externe din Israel, Tal Becker, a spus în faţa instanţei că interpretarea evenimentelor de către Africa de Sud a fost „foarte mult distorsionată”.

„Dacă au existat acte de genocid, acestea au fost comise împotriva Israelului. Hamas caută genocid împotriva Israelului”, a spus el.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Africa de Sud, care a intentat procesul la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) în decembrie, a cerut judecătorilor de la Haga să impună măsuri de urgenţă prin care să oblige Israelul să oprească imediat ofensiva.

Probabil, instanţa se va pronunţa asupra posibilelor măsuri de urgenţă la sfârşitul acestei luni. Totuşi, judecătorii de la Haga nu vor decide atât de rapid şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de genocid. Acele proceduri ar putea dura ani de zile, susţin specialiştii. Deciziile CIJ sunt definitive şi fără apel, însă instanţa nu are nicio modalitate de a le pune în executare.

Citește și