• Interdicția va face ca, începând din 2027, creșterea, sacrificarea și vânzarea de câini și de carne de câine pentru consumul uman să fie ilegale.
  • Înființarea de noi ferme de câini, abatoare și instalații de gătit și procesare vor fi interzise.
  • Legi similare împotriva cărnii de câine au eșuat în trecut din cauza protestelor celor implicați în această industrie.

Coreea de Sud a votat pentru interzicerea consumului de carne de câine și pentru a pune capăt controversei legate de acest obicei, iar militanții au numit acest lucru istorie în devenire”. Până la un milion de câini pe an sunt crescuți în fabrici și uciși pentru consum în Coreea de Sud, dar atitudinile s-au schimbat în ultimii ani, iar cererea a scăzut la un nivel minim istoric, scrie Sky News.

Interdicția va face ca, începând din 2027, creșterea, sacrificarea și vânzarea de câini și de carne de câine pentru consumul uman să fie ilegale, cu pedepse de până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 30 de milioane de KRW (18.000 de lire sterline). Înființarea de noi ferme de câini, abatoare și instalații de gătit și procesare vor fi interzise imediat. Aceasta este istorie în devenire”, a declarat JungAh Chae, director executiv al Humane Society International/Korea.

Nu am crezut niciodată că voi vedea în timpul vieții mele o interzicere a crudei industrii a cărnii de câine în Coreea de Sud, dar această victorie istorică pentru animale este o dovadă a pasiunii și determinării mișcării noastre de protecție a animalelor. În timp ce inima mi se frânge pentru toate milioanele de câini pentru care această schimbare a venit prea târziu, mă bucur nespus de mult că Coreea de Sud poate acum să închidă acest capitol mizerabil din istoria noastră și să îmbrățișeze un viitor prietenos cu câinii.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Legi similare împotriva cărnii de câine au eșuat în trecut din cauza protestelor celor implicați în această industrie și a îngrijorărilor legate de mijloacele de trai ale fermierilor și ale proprietarilor de restaurante.

Citește și